Sport

Iz Grada ove godine izdvojeno više novca za niški sport

Iz Gradske kase ove godine izdvojiće se budžet od 276 miliona dinara za finansiranje niškog sporta, a najveći deo novca biće dodeljen Fudbalskom klubu Radnički koji će dobiti 53 miliona 25.000 dinara.

Ukupno 23 kluba koji svojim uspesima daju na značaju našem gradu i beleže sjajne rezultate dobiće svoj deo budžeta. 

Tako je u ekipnim sportovima 14 klubova dobilo svoj deo budžeta, dok će za pojedinačne sportove dobiti njih 9, a to su oni koji nastupaju na prvenstvima Srbije i koji svojim rezultatima zavređuju poziv u reprezentaciju.

Od ukupno 157.284.000 dinara planiranih za klubove od posebnog značaja za grad, za ekipne sportove izdvojeno je 144.288.000 dinara dok je za pojedinačne izdvojeno 13.056.000 dinara.

Ove godine je opredeljeno više sredstava nego što je to bio slučaj 2017. godine kada su u pitanju ulaganja u lokalne sportske kolektive.

Ukoliko klubovi ne opravdaju dodeljena budžetska sredstva za koja su konkurisali i ne ostvare predviđeni program, dužni su da ista vrate Gradu.

Na osnovu dodeljenih sredstava iz budžeta, očekuje se da ove godine od strane sportskih kolektiva bude organizovano 49 sportskih manifestacija u gradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com