Sport

Iva Petrović, najbolja kadetkinja u tekvondou na svetu, najavljuje nove medalje

Iva Petrović, takmičarka Tekvondo kluba Asteriks, najbolja kadetkinja u tekvondou na svetu, dobila je od Grada Niša najsavremeniju opremu za treniranje.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja joj je uručila opremu, istakla je da je Niš ponosan što ima jednu mladu i talentovanu devojku koja u svetu predstavlja boje Srbije i grada.

“Razgovarali smo šta je to što je potrebno da ona radi u boljim uslovima i evo Grad je izdvojio značajna sredstva da se između ostalog ova oprema obezbedi, kako bi nesmetano mogla da vežba, a ono što je dobro to je da naravno svaki turnir koji ima sakuplja bodove kako bi 2024. godine učestvovala na Olimpijadi u Parizu, a 2028. u Los Anđelesu”, rekla je Sotirovski i dodala da će Grad izlaziti u susret svim mladim talentima, maksimalno koliko je to u njihovoj moći.

Vladan Nikodijević, Ivin trener, objasnio je da se radi o opremi najnovije generacije koja se koristi na svim prestižnim takmičenjima.

“Imaćemo tu čast i privilegiju da sa njom provodimo dane i sate u našem klubu i treniramo. Nadam da će Iva, kao i svi njeni drugari iz kluba, iskoristiti ovu opremu maksimalno i gradu Nišu i klubu doneti evropsku medalju”, izjavio je Nikodijević.

Iva Petrović do sada ima preko 60 osvojenih medalja sa državnih i svetskih takmičenja i prva je na svetskoj rang listi u tekvondou u kategoriji kadeta.

“Ove godine imamo još dva mnogo bitna turnira. To su klupsko prvenstvo Evrope u Zagrebu i Evropsko kadetsko prvenstvo u Sarajevu i očekujemo medalje sa ta dva turnira”, najavila je Iva Petrović.

ISTORIJSKI USPEH: Nišlijka PRVA NA SVETSKOJ RANG LISTI u tekvondou

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com