Sport

ISTORIJSKI USPEH: Nišlijka PRVA NA SVETSKOJ RANG LISTI u tekvondou

Iva Petrović, 14-godišnja Nišlijka i takmičarka tekvondo kluba Asteriks, ostvarila je istorijski uspeh. Na osnovu dostignuća, osvojenih medalja i rezultata na takmičenjima, Iva se popela na prvo mesto svetske rang liste u tekvondou u kategoriji kadetkinja.

Uz očigledan talenat, ali i ogromno zalaganje, požrtvovanost i vredan rad Iva se uzdigla na sam pijedestal svetskog tekvondoa.

Kvalitet koji Iva poseduje dokazala je mnogo puta do sada, brojnim medaljama i rezultatima koje postiže na svakom turniru.

“Fenomenalan je osećaj! Jednostavno poklopile su se kockice, nakon toliko turnira i velikih rezultata. Ovo predstavlja ne samo moj rezultat i uspeh, već mog kluba, trenera, kao i svih mojih drugara u klubu sa kojima treniram i provodim sate. Jednostavno dišemo zajedno i neizmerno hvala svima koji su deo ovoga! Jer mi smo TIM”, ponosno je kazala Iva kada je saznala da se njeno ime nalazi u vrhu liste svetskih tekvondo takmičarki.

U svojoj vitrini Iva je do sada sakupila 55 medalja i ističe da je to tek početak. Osvajala je zlatne medalje na međunarodnim prestižnim takmičenjima u Sloveniji i Bugarskoj, bronzu u Austriji, bila je prvak Balkana i države, učesvovala je na Evropskom prvenstvu u Španiji…

Foto: Tekvondo klub Asteriks

Ovaj uspeh, zajedno sa Ivom, slavi i njen trener Vladan Nikodijević, koji ima samo reči hvale.

“Biti prvi u svetu, sa 14 godina je uspeh koji jednostavno uliva poverenje i optimizam u naš zajednicki rad. Imamo fenomenalan tim sastavljen od dobrih klinaca, koji obožavaju ovo sto rade. Iva, ali i Maša, Mitar, Kaća su samo neka imena koja čine ono najbolje sto naš klub i grad imaju. Ovo je jedan skup profesionalaca u svakom smislu, za koje ćete navijati svi uskoro pored malih ekrana. Niš zaslužuje najbolje”, obećava trener Vladan.

Verujemo da je zaista tako, jer grad Niš može da bude ponosan na svoje sportiste, a tekvondo klub Asteriks pokazao je da je pravi rasadnik talenata.

Tome u prilog govore i rezultati ostalih njihovih takmičara – Maša Nešić (12 godina) nalazi se na 10. mestu na svetskoj listi kadeta, Mitar Maklenović (15 godina) je na listi juniora 12. dok je Katarina Uzunović (15 godina) u kategoriji juniora trenutno 13. na svetu.

Ivu i njene drugare čeka svetla budućnost i verujemo da ćemo ih kroz nekoliko godina gledati na malim ekranima i slaviti njihova dostignuća na svetskim i olimpijskim takmičenjima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com