Magazin

INTERVJU: Jana Radulović, Miss južne Srbije

Nepunih godinu dana prošlo je od izbora za Miss južne Srbije i polufinala zvaničnog izbora za Miss Srbije. Longa Vita Aesthetica našla se u pool-u sponzora ovog izbora, rešena da podrži devojke iz južne Srbije. Na izboru održanom u Leskovcu, titulu je odnela Jana Radulović, učenica Ekonomske škole iz Niša, i tada je krenula njena bajka.

Na našu čast i zadovoljstvo, jednim delom i naša zajednička bajka. Na kraju godine ispunjene brojnim revijama i angažovanjima, Jana se nalazi u Nišu gde sprema prijemni ispit za Ekonomski fakultet. Nedavno smo imali zadovoljstvo da sarađujemo i u pripremi za našu našu aktuelnu kampanju Kraljica mature , a tokom snimanja smo iskoristili priliku da porazgovaramo sa Janom.

Kakav je osećaj bio godinu dana nositi titulu najlepše devojke na jugu Srbije, i zvanje jedne od najlepših u Srbiji?

Osećaj je zaista divan, velika je čast i sreća kada znate da su baš vas izabrali za najlepšu. Proteklih godinu dana je predivan period ispunjen novim iskustvima, doživljajima, putovanjima i poznanstvima, a sve to zahvaljujući ovoj tituli.

1 Na izboru za Miss južne Srbije sa vlasnicom Longa Vita Aesthetica centra Mr Aleksandrom Petković

Koji su najznačajniji događaji, revije, na kojima si učestvovala tokom ovih godinu dana? Nešto što je na tebe ostavilo poseban utisak.

Za mene, kao novu u ovom poslu, svaki događaj i svako iskustvo bilo je veoma značajno. Počevši od nedelje mode u Novom Sadu, gde sam imala priliku da nosim kreacije naših najpoznatijih dizajnera, pa sve do svetske piste u Parizu na Oriental fashion week-u , gde sam u neverovatnom ambijentu hotela De Crillon imala čast da iznesem haljine dizajnera iz Egipta, Kazahstana, Indije, Kine… Ali možda najvažnija revija u mom životu bila je revija poznatog francuskog kreatora Patrika Bofa, koja je privukla i dosta medijske pažnje.

Kakav je odnos prema ženskoj lepoti u Srbiji, a kakav u inostranstvu?

S obzirom na to da je naša zemlja prebogata lepim devojkama i ženama, mi na lepotu ne obraćamo previše pažnje, jer nam je prosto bogomdana. U zapadnim zemljama je to drugačije i zato naše devojke privlače pažnju svojim izgledom gde god se pojave. S druge strane, i zbog toga što lepotu prirodno imamo, možda i delom zbog nepovoljnijih uslova života, finansijske situacije, ali i patrijarhalnog vaspitanja, čini mi se da kod nas žene svoju lepotu i dalje premalo čuvaju. Dok su mlađe da, ali u kasnijim godinama života možda baš i ne. Na zapadu to nije tako. Tamo se i stariji muškarci više neguju, ne samo žene, što kod nas takođe nije slučaj i pomalo je još tabu. To je najveća razlika koju sam primetila.

Na Serbia Fashion Week-u u Novom Sadu

Koliko se značaja estetskoj medicini pridaje u svetu modelinga, industrije mode, ali i industrije lepote?

Estetska medicina je sastavni deo sveta modelinga i industrije mode i lepote. Postala je jako je važna, i teško da bi se danas čitav taj svet mogao zamisliti bez nje. To nije nešto što se krije, naprotiv. Naravno, ne govorim o plastičnoj hirurgiji. Ekstremne intervencije su nepoželjne, i sve ono čime se previše odstupa od prirodnog. Zapravo, prirodnost, koja je potpomognuta savremenom medicinom, jesto ono čemu se teži.

Da li se i u svetu modelinga osećaju pritisci, vezano za izgled devojaka koji je u trendu i kakav kreatori, dizajneri, reditelji, žele da dobiju?

Apsolutno. Postoje vrlo jasna i stroga pravila koja se moraju poštovati. Možda će ovo nekome zvučati preuveličano, ali zaista jeste tako. I koliko god svet modelinga bio glamurozan, takođe ume biti i nemilosrdan. Na nama je veliki pritisak da ispunimo standarde, ali da ipak sačuvamo nešto po čemu smo posebne i razlikujemo se jedna od druge. Zbog toga ovaj posao jeste težak, i ne može se raditi ukoliko ga ne voliš. U modelingu ostaju devojke koje su, sem fizičke lepote, dovoljno uporne, jake i strpljive da podnesu pritiske i onu normalnu nervozu i euforiju koja postoji pred početak svake revije. S druge strane to je nešto što mi volimo da radimo i u čemu uživamo. Šminka, frizura, prelepe kreacije i onaj osećaj kada posle puno rada i truda izađemo na pistu i zablistamo, to je nešto neprocenjivo.

Na Oriental Fashion Week-u u Parizu

Koliko ti je u dosadašnjoj karijeri značila saradnja sa Longa Vita Aesthetiticom?

Za Longa Vita Aestheticu imam samo lepe reči. Od prošle godine kada sam izabrana za Miss južne Srbije na izboru na kojem je vaša kompanija bila sponzor i kada je počela naša izuzetno lepa saradnja pa do danas. Posebno mi je drago jer je reč o brendu koji je takođe sa juga Srbije, pa na neki način i zajedno reprezentujemo ovaj naš kraj. Saznanje da imate podršku na svom putu na izborima lepote od strane stručnog tima ljudi koji se upravo njom bave, i to iz svog rodnog grada, to je nešto što izuzetno prija.

U kampanji “Kraljica mature”

Kakvi su tvoji dalji planovi, životni, profesionalni?

Longa Vita Aesthetica
Majakovskog 34
lokal L4
069/11-22-359
FaceBook
www.aesthetica.rs

Imam puno planova za budućnost, i što se tiče dalje karijere u modelingu, ali i profesije. Trenutno, na prvom mestu je upis na Ekonomski fakultet, jer je ekonomija ono čime bih volela da se bavim u životu. Za mene će obrazovanje uvek biti na prvom mestu jer smatram da bi lepota i obrazovanje uvek trebalo da idu zajedno. Što se tiče modelinga, volela bih da ostvarim karijeru u inostranstvu, da još dosta proputujem, ali se za sada ne opterećujem previše time, pre svega jer sam još jako mlada i verujem da će sve doći u pravo vreme.

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d725.7297505845851!2d21.895200729254196!3d43.31595319869592!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0b1dabef653%3A0x70a3f5f0335377a5!2sPrijezdina%2C+Ni%C5%A1%2C+Serbia!5e0!3m2!1sen!2sus!4v1509612733306″ width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0″ allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com