Društvo

IN MEMORIAM: Preminuo Zoran Krasić

Potpredsednik Srpske radikalne stranke, narodni poslanik i bivši ministar trgovine, Zoran Krasić, preminuo je u 62. godini posle kratke i teške bolesti, saopštila je SRS. 

Krasić je rođen u Beogradu 11. marta 1956, a detinjstvo je proveo u Mladenovcu. Zbog očevog posla, preselio se u Niš, gde je završio osnovnu školu, Gimnaziju “Bora Stanković” i Pravni fakultet.

Bio je jedan od osnivača Srpske radikalne stranke, 1992. godine izabran je za predsednika opštinskog odbora SRS u Nišu. Iste godine postao je i poslanik u Skupštini SRJ. U Vladi Mirka Marjanovića bio je i ministar trgovine, u periodu od 1998-2000. godine.

Krasić je bio pravni savetnik Vojislava Šešelja u procesu pred Haškim tribunalom, a vodio je i Komitet za odbranu lidera radikala.

Nakon odlaska Šešelja u Hag 2003. godine, zamenio ga je u skupštinskim klupama, gde je bio poslanik do 2012. Jedan je od potpredsednika SRS, dugogodišnji član predsedništva i Centralne otadžbinske uprave.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni, navode iz stranke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com