Kultura

“Impresija” darovala Nišlijama veče sevdaha i meraka (FOTO)

“Imam jednu želju”, “Ne klepeći nanulama”, “Moj dilbere”, “Stani, stani Ibar vodo”, “Milica, jedna u majke”, samo su neke od pesama koje je orkestar “Impresija” svirao sa solistima na koncertu koji je trajao skoro dva sata. Ovaj koncert se zvao “Čuvari izvora”, a u izvornoj, tradicionalnoj muzici uživale su podjednako sve generacije Nišlija jer je sala Doma vojske bila prepuna.

Jelena Jakovljević

Veče sevdaha i meraka orkestar “Impresija” započeo je kolom “Pašona”, a zatim su usledili nastupi solista čije je izvođenje starogradskih, izvornih pesama i sevdalinki zagrejalo publiku u sali Doma vojska.

Solista Zoran Kostić

Orkestrom “Impresija” dirigovao je Vladimir Vezenković, a solisti su bili Jelena Jakovljević, Zoran Kostić, Sanja Vranić, a kao specijalni gost iz Kragujevca, nastupila je mlada Danica Krstić.

Aranžmane za pesme uradio je Bojan Mladenović, a na koncertu koji je bio prekidan brojnim aplauzima mogle su se čuti stare, dobre, a već zaboravljene pesme uz koje su se veselile mnogobrojne generacije tokom sedamdesetih i osamdesetih godina, sada već prošlog veka.

Jelena Jakovljević, inače docent na niškom Fakultetu umetnosti oduševila je publiku izvođenjem sevdalinki poput “Moj dilbere”, kao i pesmama “Kradem ti se”, “Ljubav mi telo mori” i “Ne klepeći nanulama”.

Sanja Vranić

Sanja Vranić, inače vokal niških “Đuvegija” i student Fakulteta umetnosti otpevala je “Ružo moja”, a prvi pobednik nekada legendarnog festivala “Niška jesen”, Zoran Kostić pevao je, između ostalog, “Imam jednu želju” i “Samo jednom srce ljubi”.

Nišku publiku oduševila je i gošća iz Kragujevca, Danica Krstić, izvođenjem starih, srpskih izvornih pesama.

Danica Krstić svojim glasom oduševila Nišlije

Nasuprot šunda koji se svakodnevno nudi putem medija, “Impresija” je i ovoga puta opravdala svoje postojanje. Postali su pravi “čuvari izvora”, dobrog ukusa i dobre muzike u našem gradu.

Zoran Kostić i Vladimir Vezenković

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com