Društvo

I ćerke i majke PORODIČNI NASILNICI!

Zakon o sprečavanju nasilja u porodici počeo je da se primenjuje 1. juna ove godine, nakon tri meseca statistički podaci govore da su čak 20% od ukupnog broja onih koji čine porodično nasilje – žene, potvrdila je gostujući u jutarnjem programu TV Zona Plus Nataša Zorić Živanović, koordinatorka tima za sprežavanje nasilja u porodici ispred niške Policijske uprave.

“Imali smo i takvih slučajeva gde smo kao moguće počinioce nasilja u porodici imali žensku populaciju. Nisu to bile samo žene u svojstvu partnera, bile su to žene koje su nečije ćerke i majke, nije isključeno da se takav trend nastavi”, rekla je Zorić Živanović.

Za tri meseca podneto je ukupno 124 naređenja za udaljenje iz stana i 299 naređenja zabrane prilaska žrtvi, podaci su kojima raspolaže niška policija. U 28 slučajeva prekršeno je naređenje zabrane prilaska, dodaje Zorić Živanović.

Novi zakon osnažio je žrtve porodičnog nasilja da potraže pomoć i zaštitu, što je smanjilo broj ovih dela.

Tim za sprečavanje nasilja u porodici ispred niške Policijske uprave čine 15 usko specijalizovanih policijskih službenika a većina njih su pripadnice lepšeg pola.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com