Društvo

Hvala Nišlije! Puna sala na projekciji filma Glumčina za pomoć Marini Đorđević

Paunović: Bravo moje Nišlije! Puno mi je srce - Borba se nastavlja

Humanitarna projekcija filma Glumčina pokazala je koliko Nišlije jesu humane jer je sala niškog Narodnog pozorišta bila ispunjena skoro do poslednjeg mesta. Prihod od prodatih karata biće uplaćen za lečenje devetnaestogodišnje Nišlijke Marine Đorđević. Ono što je za svaku pohvalu je da su mnogi svoje karte plaćali i više od 200 dinara koliko je koštala karta a dodatno je ostavljan novac i u humanitarnim kutijama kako sinoć u holu Narodnog pozorišta tako i minulih dana u kutiji ispred Banke dobročinstva u Pobedinoj ulici.

Na inicijativu producenta Olivera Paunovića, City Grupa u saradnji sa Bankom dobročinstva i našom sugrađankom Marinom Adamović uz podršku niškog Narodnog pozorišta organizovala je humanitarnu projekciju dokumentarnog filma „Glumčina“ za pomoć mladoj Marini Đorđević koja se leči od leukemije kojoj je potreban novac za terapije u inostranstvu.

Oliver Paunović, producent zahvljuje se publici u Narodnom pozorištu

“Bravo moje Nišlije! Puno mi je srce – Borba se nastavlja! Prepuna sala na humanitarnoj projekciji mog filma o Zoranu Radmiloviću “Glumčina” u zajedničkoj akciji sa Bankom dobročinstva koju vodi velika humanitarka Marina Adamović i Narodnim pozorištem Niš. Prihod od prodatih karata i priloga biće uplaćen za lečenje devetnaestogodišnje Nišlijke Marine Đorđević koja se leči od leukemije i potreban joj je novac za terapije u inostranstvu. Treba još mnogo novca i moramo da se svi ujedinimo i pomognemo ljudima kojima je pomoć preko potrebna. Dobro se dobrim vraća”, rekao je Paunović pre sama projekcije.

Marini Đorđević je dijagnostifikovana akutna limfoblastna leukemija i potreban joj je novac za transplantaciju koštane srži u inostranstvu. Marine se trenutno nalazi u novom Kliničkom centru u Beogradu, gde prima treći krug hemioterapije, koju vrlo teško podnosi.

“Prikupljeno je oko 50 hiljada evra za lečenje a nama je potrebno više od 120 hiljada. Zahvaljujem se svima, jer dok se naša Marina nije razbolela nisam znala da postoji ovoliko humanih ljudi. Svi pomažu sa svih strana, ali ipak prikupljanje novca ide polako. Svako ko nam na vrata dođe, dođe sa nekom kovetrom. Hvala svima koji nam pomažete u ovom trenutku”, rekla je Nataša Đorđević, majka mlade Nišlijke.

Ona je dodala i da mora da se reaguje brzo jer je Marinina dijagnoza takva da se bolest brzo povlači ali nažalost i brzo vraća. Porodica se nada da će lekarski konzilijum odlučiti da se Marina dalje leči u inostranstvu a da će država stati iza finansiranja i da će dodati sredstva na već prikupljeni novac za izlečenje mlade Marine Đorđević iz Niša.

Ovog trenutka možete da pomognete slanjem poruke na brojeve telefona koji su prikazani.
Hvala u ime porodice Đorđević.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com