Društvo

HUMANOST NA DELU: Niški simfoničari i profesori FU sviraju za Stefana

Niški muzičari iz Simfonijskog orkestra i profesori fakulteta Umetnosti okupili su se oko ideje da pomognu dvoipogodišnjem Stefanu Miladinoviću u borbi sa malignim tumorom. Humanitarni koncert biće održan 17. januara u sali niškog Simfonijskog orkestra, a novac od prodatih karata otići će malom Stefanu kako bi se lečio u inostranstvu.

Ozbiljnom muzikom protiv ozbiljne dijagnoze

Simfonijski orkestar iz Niša priključio se brojnim humanitarnim akcijama za pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Ovoga puta u saradnji sa humanitarnom organizacijom Civitan klub i profesorima sa fakulteta Umetnosti organizuju koncert kako bi pomogli sugrađaninu Stefanu Miladinoviću. On se bori sa malignim tumorom mekih tkiva i neophodno mu je lečenje u inostranstvu.

Direktorka Simfonijskog orkestra, Vesna Bratić, kaže da nije bilo teško okupiti ljude koji će naredne nedelje svirati za njega.

„Naši simfoničari odsviraće nekoliko valcera iz polularnih melodija, a virtuozna dela izvodiće i profesori sa fakulteta koji su se sa zadovoljstvom odazvali ovoj akciji. Publika će u isto vreme uživati, ali i imati priliku da iskaže svoje dobročinstvo“, izjavila je Vesna Bratić.

Koncert je zakazan za 17-ti januar u 20 sati, a cena ulaznice je 1.000 dinara.

Iako je karta ovoga puta nešto skuplja, direktorka Simfonijskog kaže da to nije mnogo ako znamo da se kupovinom karte može spasiti ljudski život.

„Postoji ona izreka – dobročinstvo je jedino blago koje se povećava davanjem. Zato molim publiku iz Niša i sve ljude dobre volje da dođu u utorak na koncert, kupe kartu i učestvuju u pomoći malom Stefanu“, rekla je Vesna Bratić.

Koncert će se odvijati pod dirigentskom palicom Suzane Kostić, a kako kažu u Simfonijskom i sami će kupovati ulaznice da bi prikupili što više novca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com