Društvo

Humanitarni koncert niških muzičara za malu Nikolinu

Niški muzičari održaće zajednički koncert u Domu vojske Srbije 01. februara od 19 sati, a sav prihod biće uplaćen za lečenje dvogodišnje Nikoline Ranđelović. Nikolina boluje od jednog od najtežih malignih oboljenja kod dece –  potpuno iznenada i bez ikakvih zdravstvenih problema dijagnostifikovan joj je neuroblastom.

Neophodno je operativno otklanjanje tumora iz predela grudnog koša, a kasnije i presađivanje koštane srži. Zbog izuzetno specifične pozicije tumora u telu male Nikoline i rizika koji sama operacija nosi, potrebno je da se intervencija obavi u inostranstvu, za šta su potrebna velika novčana sredstva, čak 36.570.000 dinara.

Koncert podržavaju Neša iz Galije, Gale iz Kerbera, Najda, orkestar Impresija, Olliver Katić, Vokalni sastav Konstantin, Ansamb Groš, Crkveno pevačka družina Branko. Voditelj programa je Dragan Žika Stojanović.

Logističku podršku u organizaciji ovog koncerta dala je Gradska opština Palilula. Predsednik Aleksandar Ždrale pozvao je sve građane Niša da dođu i budu humani.

Minimalni iznos cene karata je 300 dinara, mada građani mogu da daju i više, u zavisnosti od  njihove mogućnosti. Kutija za prikupljanje humanitarne pomoći biće postavljena i u holu Doma Vojske, a sve u cilju da se prikupi što više sredstava kao pomoć maloj Nikolini.

Podsećamo da Nikolini možete pomoći i putem fondacije „Budi human“ upisom 431 i slanjem SMS-a na 3030, zatim uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Dinarski: 160-492871-34

Devizni: 00-540-0002490.5

IBAN broj: RS35160005400002490572

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com