Društvo

Humanitarna revija “Matura za sve”. Garderoba maturantima, novac u humanitarne svrhe

Inspirisani predstojećim maturskim proslavama, koje čine poseban momenat u životu svakoga od nas, učenici ETŠ „Mija Stanimirović” organizuju humanitarnu akciju „Matura za sve”. Oni žele da pokažu kako može zajedno, a pre svega jednako, da se obeleži završetak srednje škole.

Đaci ETŠ „Mija Stanimirović” već su poznati kao učesnici u mnogobrojnim akcijama, od humanitarnih do ekoloških, uvek spremni da pomognu. Ovog puta, organizovaće humanitarnu reviju na kojoj će biti prikazani modni detalji, garderoba, obuća i druge potrepštine koje se koriste upravo na maturskim svečanostima, a koje će doneti svi koji u ovoj akciji i na reviji budu učestvovali.

Sve što bude prikazano na reviji biće poklonjeno maturantima, pre svega onima koji nemaju ili nisu u prilici da nabave odgovarajuću garderobu za matursko veče.

Akciji su se priključili novinari lokalnih medija, koji su želeli da nekome maturu učine posebnom, darujući komad odeće, a niški umetnici i kreativci daće svoj doprinos upečatljivim modnim detaljima.

“U želji da svojim drugarima ponude autentične modne dodatke kojim će se izdvojiti iz mase i napraviti upečatljive kombinacije, učenici su želeli da pošalju važnu poruku – solidarnosti, humanosti, a pre svega prihvatanja različitosti, te su odlučili da sav novac prikupljen ovim putem bude prosleđen u humanitrane svrhe. Svi predmeti prikazani na reviji naći će se na licitaciji koja će se odvijati onlajn, a novac je namenjen za pomoć nastradalima i povređenima u OŠ „Vladislav Ribnikar” u Beogradu. Licitacija počinje u nedelju i završava se u sredu. Nakon proglašene licitacije, licitator će uplatiti direktno na namenski racun a dokaz o uplati će biti postavljen u okviru licitacije”, saopštili su mladi organizatori.

Akcijom će đaci niške škole poslati verovatno i najvredniju poruku solidarnosti – da i u ovim za većinu teškim vremenima valja umanjiti različitosti i promovisati humanost i zajedništvo.

Humanitarna revija solidarnosti pod nazivom „Matura za sve”, će se održati u nedelju 28. maja u 12 sati u ETŠ „Mija Stanimirović”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com