Kultura

Humanitarna predstava i na majskom repertoaru Akademskog pozorišta

Glumce Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš biće itekako vredni ovog maja. Pored redovnog reperotara, igraće i predstave u okviru projekta “Dakse koje život znače JCI”, a glumačke veštine pokazaće i pred beogradskom publikom. Ljubitelji ovog pozorišta moći će i da zavire iza kulisa, i da na tribini koja je zakazana za petak, 11. maj, direktno od glumaca saznaju kako oni vide čuvene “daske koje život znače”.

Predstavom “Sve o ženama” Akademsko pozorište u Nišu otvoriće majski repertoar. Ovu predstavu, u režiji Miloša Cvetkovića, koja je premijerno izvedena prošlog meseca, publika će moći da vidi 8. maja u 21 sat.

“Predstava govori o 5 razlicitih isprepletanih prica koju prati velika doza humora. Priča je jako dinamična i uzbudljiva, praćena sjajnim glumačkim transformacija i veštinom koje glumice u ovoj predstavi na jedan lep i sugestivan način iznose sve to.”, kažu u Akademskom pozorištu SKC-a.

U sredu, 9. maja, publika će moći da pogleda predstavu “Scena bez imena”, a ulaznica će zapravo biti humanitarni prilog. Sav prikupljen novac ovoga puta namenjen je lečenju male Petre Vještice, kojoj je uspostavljena dijagnoza tumora na mozgu.

Inače „Scena bez imena“ osmišljena je po ugledu na britansko-amerčiki TV šou „Whose Line Is It Anyway“, a ono po čemu je ova forma posebna je to da glumci direktno na sceni smišljaju tekst, na osnovu sugestija koje dobijaju od moderatora ili publike.

Glumci Akademskog pozorišta navode da uživaju u igranju ove predstave, baš zato što nijedno izvođenje ove nije isto, a s obzirom na to da se svaki put traži mesto više, slobodno se može reći da je ova forma itekako zaživela među Nišlijama. Sa ovom predstavom će glumci gostovati i u Krsmancu, u Beogradu, 12. maja.

15. maja je Kamerna scena rezervisana za predstavu “Stend UP Serbie“, a 22. za predstavu “Zeus EX”.

29. maja glumci Akademskog igraće  dve predstave u Lutkarskom pozorištu, povodom projekta “Daske humansti JCI”, i to “Pljačka trećeg maja” (19h) i “Sve o ženama” (21h). Poslednji dan maja, tačnije 31. glumci će izvesti predstavu “Mučenici”. Sve predstave koje se igraju u Akademskom pozorištu počinju u 21h.

“AKADEMSKO POZORIŠTE IZA KULISA”

Sve koje zanima kako izgleda pripremanje predstava iza kulisa, moći će to da čuju na tribini koju organizuju studenti Filozofskog fakulteta u saradnji sa Akademskim pozorištem SKC-a.

Tribina ‘’Akademsko pozorište iza kulisa’” biće održana u Deli prostoru, ulica Davidova 2, 11. maja 2018 (petak), sa početkom u 18h.

Nadamo se da će ova tribina baciti svetlo na veliki trud i rad koji Akademsko pozorište svakodnevno ulaže, da će povećati interesovanje javnosti i da će publici dati uvid u to šta se zapravo odvija iza scene prilikom organizovanja jedne predstave.”, navode organzatori.

Cilj tribine je upoznavanje publike sa radom Akademskog pozorišta u Nišu, promocija predstojećih predstava i generalna diskusija gde će učesnici moći da postavljaju pitanja govornicima, dodaju oni.  Na tribini će Akademsko pozorište predstaviti Petar Ščepihin, Dušan Ščepihin, Miloš Unić i Sara Stojanović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com