Društvo

Grk Marinos Ricudis srpskom narodu čestitao Božić porukom ispisanom ćirilicom

“Mir Božiji, Hristos se rodi”, ispisao je ćirilicom na svom fejsbuku  Grk Marinos Ricudis  dodavši ispod toga   “Hristos je stigao” i na taj način Srbima čestitao Božić. Njegova čestitka izazvala je veliki broj pohvalnih reakcija, a ispod svakog komentara stajao je i odgovor “Vaistinu se rodi”.

Foto: Grk Marinos Ricudis

Marinos Ricudis, nekadašnji visoki oficir Vojske Grčke i kapetan bojnog broda iz sastava grčke mornarice, koji je 1999. godine bio u sklopu flote NATO-a tokom agresije na SR Jugoslaviju i Srbiju, i koji je odbio da učestvuje u vojnim aktivnostima “severne alijanse” i bombardovanju  Srbije i srpskog naroda.

Tada je odbio da se sa broda grčke mornarice, kojim je komandovao, ispale projektili prema našoj zemlji. Oglušivši se o naređenje za napad, okrenuo je brod i umesto da uplovi u vode Jadranskog mora, vratio je brod u vojnu luku.

Tada je napisao: “Kao pravoslavac ne mogu da učestvujem u napadu na moj bratski narod”, posle čega je odmah suspendovan. Marinos je po kratkom postupku te 1999.godine izveden pred vojni sud – za neizvršenje naređenja i neposlušnost osuđen je na dve i po godine zatvora.

Ostatak teksta pročitajte na SrbijaVesti.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com