Društvo

Brod u parku “Čair” će biti popravljen. Sledi popravka i drugih mobilijara za najmlađe

Mobilijar u čairskom parku i u Parku Svetog Save je polomljen. Dečiji parkovi nisu održavani na pravi način, a razlog za to je administrativne prirode, jer su vlasništvo nad mobilijarima imale opštine, ali ne i obavezu održavanja. Taj problem je rešen i iz Grada najavljuju sređivanje parkova za najmlađe.

 

“Otklonili smo administrativne prepreke koje su se ticale vlasništva samih mobilijara. Po nalogu gradonačelnice vlasništvo nad mobilijarima smo prebacili GO Medijana i ona će od sada biti nadležna za održavanje, popravku i postavljanje novih”, kazao je gradski većnik Miroslav Đokić.

Prvo će biti popravljen brod u parku “Čair”, ali i ostala komunalna struktura će biti održavana drugačije.

“Park Čair i Park Sveti sava su i u redovnom održavanju JKP Mediana. Nova zelena površina koja će biti formirana je ispred budućeg TC Delta. Takođe se razrađuju i drugi urbanistički dokumenti koji bi definisali nove parkove. Napravljen je i katastar zelenih površina koji će nam dati pravac na kojim lokacijama bi trebalo da imamo više zelenih površina, nove parkove, a sve zbog manjeg zagađenja vazduha”, podsetio je Đokić.

Foto: V.M.

On je dodao da su se do nedavno javljali i građani i predlagali gde bi trebalo zasaditi više drveća. Predloženo je oko 200 lokacija, a na nekim od njih je već počela sadnja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com