Društvo

Grejanje ove zime jeftinije do 20%?

Nišlije, ove zime, mogu da očekuju I do 20% niže račune za daljinsko grejanje. niženje cena omogućeno je povećanjem efikasnosti sistema, uštedama i boljom organizacijom, objasnio je direktor niške Toplane Predrag Milačić.

Sugrađani, koji u svojim domovima imaju centralno grejanje, ove zime plaćaće manje račune, odluka je Toplane. Varijabilni deo biće smanjen za 6,67 odsto, a fiksni za 4,2 post, a Ovu odluku Toplane podržalo je Gradsko veće.

“S obzirom na to da smo sigurni da će potrošnja biti manja nego prošle grejne sezone, zbog meteoroloških uslova, možemo kumulativno da očekujemo cenu nižu i do 20%”, navodi direktor Toplane Predrag Milačić.

Niš je jedini grad koji je snizio cenu grejanja, navodi Milačić. Prostor za smanjenje cena napravljen je jer je 2016. bilo manje curenja u odnosu na prethodnu kalendarsku godinu, a fiksni deo grejanja smanjen je, kaže Milačić, zbog promene načina poslovanja preduzeća.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com