Društvo

Gradski karavan u Suvom Dolu – Pojačan autobuski prevoz

U Suvom Dolu u Gradskoj opštini Palilula mnogo je relanih zahteva, ocenila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski posle posete gradskog karavana tom naselju.

Vikendom će biti pojačan autobuski prevoz, obeležićemo stajališta, urediti deo trotoara, rasvetu koja nedostaje, rastinje pored puta i nekoliko ulica sa dotrajalom vodovodnom mrežom, najavila je Dragana Sotirovski.

„Za dve nedelje Direkcija za izgradnju grada će uraditi platformu same saobraćajnice, zbog bezbednosti. To će biti privremeno rešenje, jer će trajnio biti planiran kružni tok, koji možemo da pravimo tek kad izmestimo trafo stanicu. Već narednih dana Uprava za imovinu će poslati EPS-u zvaničan zahtev za izmeštanje trafo stanice, i to će biti prvi korak ka trajnom rešavanju izgradnje kružnog toka”, objašnjava gradonačelnica.

Dodaje da je mnogo nagomilanih problema, ali da je Grad tu da dogovora i rešava  jedno po jedno.

Foto: Grad Nis

Prema njenim rečima, važno je da smo se u razgovoru razumeli sa meštanima Suvog Dola i dogovorili prioritete.

Zoran Blagojević, predsednik Saveta građana Suvi Do, ističe da želi da se popravi stanje ovog mesta, za koje kaže da je “zapušteno”.

“Zahtevi su bili regulisanje signalizacije semafora na raskrsnici Suvi Do – Brzi Brod i autobuska gradska linija, s tim da je u međuvremenu došlo do mnogo drugih problema. Ova dva zahteva su najbitnija, da bi nešto počelo da se radi u Suvom Dou. Selo je stvarno zapušteno. Ja sam tu kao novi predsednik Saveta građana i hoću da se to odradi kako treba., kaže Blagojević.

 

Blagojević objašnava da je za vikend slabija prolaznost autobusa, te su povećali, uz saglasnost građana, neke linije, ubačeno devet novih linija. Biće nadam se u što kraćem roku”, izjavio je Blagojević, uz objašnjenje da je  Direkcija obećala da će biti obeležena i autobuska stajališta, što sada nije slučaj.

Foto: Grad Nis

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com