Društvo

Gradonačelnica negira optužbe direktora Kliničkog centra i poručuje: “Bolnica će morati da bude priključena na vodovodnu mrežu”

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski negirala je danas optužbe direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš i bivšeg gradonačelnika dr Zorana Perišića. On je u prepisci koja je dospela u medije iz SNS zatvorene viber grupe, optužio gradonačelnicu, ali i njene “službe i saradnike” za kriminal, a kao razlog navodi nelegalno priključenje na vodovodnu mrežu privatne bolnice koja se gradi pored Kliničkog centra u Nišu .

Reč je o ulici Petra Seratlića, za koju Perišić tvrdi da predstavlja građevinsko zemljište u svojini Republike, a da je UKC Niš zaključkom Vlade iz juna 2018. godine određen „za nosioca prava korišćenja na postojećim objektima“ u toj ulici. Perišić je najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv nje zbog “brutalnog kršenja zakona” i saopštio da je dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem predao Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Gradonačelnica je danas novinarima rekla da će na to dati komentar kada se postupak završi, ali da će objekat svakako biti priključen na gradsku mrežu jer se ista nalazi na površini javne namene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Organi neka rade svoj deo posla, pa ćemo komentarisati kad se taj krivični postupak završi, odnosno  prijava odbaci ili prihvati.

Meni nije jasan komentar mog stranačkog kolege dr Perišića, s obzirom na to da sam takav komentar očekivala od nekog iz opozicije, jer u vreme opozicije dok su bili na vlasti ništa po pitanju zdravstvenog sistema nisu uradili. Kada neko iz stranke komentariše na ovaj način, a pripada stranci koja je za poslednjih 10 godina sagradila 135 zdravstvenih ustanova u celoj Srbiji, moj komentar je zaista suvišan. Srbija je ta koja je zahvaljujući svemu tome što se uradilo u zdravstevnom sistemu sa nekog 35. u Evropi popela na visoko 18. mesto.

Ne vidim da nekome ko pripada Srpskoj naprednoj stranci može da smeta izgradnja bolnice. Ja kao gradonačelnik ću se zalagati za svakog investitora, bilo da gradi fabriku, bolnicu ili bilo koji drugi objekat”, kazala je Sotirovski.

Ona tvrdi da investitor ima sve papire, a da su mu lokacijski uslovi izdati u vreme prethodnog gradonačelnika u maju 2020., pre njenog mandata, a da je građevinska dozvola izdata tri meseca posle njenog dolaska na osnovu lokacijskih uslova. Budući da je sve čisto, nema razloga za brigu, kaže ona i to potvrđuje dokumentacijom koju je pokazala novinarima.

“Tadašnji gradonačelnik Perišić je promenio plan generalne regulacije Gradske opštine Medijana, što znači da je svim parcelama pored Kliničkog centra promenjena namena. Do tada su bile javne, tada su postale nejavne.  To znači da je na njima mogao da se radi promet i da se na njima grade između ostalog i druge bolnice.

Ne može da kada ste gradonačelnik da vam odgovara jedan način, a kada ste direktor UKC -a drugi.

PGR Medijana  je menjan dva puta, 2015. i 2018. Ovo su samo posledice njihovih odluka iz tog perioda.

Naša preduzeća su dala sve uslove u skladu sa zakonom. Mi ne vidimo nikakav problem. Bolnica koja je inače izgrađena će morati da bude priključena na vodovodnu mrežu jer se priključak nalazi na površini javne namene.  Da li ima ličnih animoziteta između direktora i investitora, ostavićemo to njima”, kazala je gradonačelnica novinarima.

Nema potrebe da se Grad upušta u još jedan sudski proces, jer je investitor spreman da tuži Grad po dva osnova, po osnovu građevinske dozvole koju je legalno dobio i po osnovu izgubljene dobiti. Verovatno bi taj proces trajao godinama, Grad bi izgubio i ušao u milionske dugove, završava Sotirovski.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. A i vi ste uradili za zdravstveni sistem mnogo, nicu privatne bolnice samo ne znam gde ce ljudi naci novca da se lece u njima. A u drzavnim se na pregled ceka po nekoliko meseci, i to ides tamo da ti kazu da mora ipak kod privatnika

  2. Послао Београд трговца Бајагића да кадровира у Нишу. Требао је одмах да инсталира Нешу-гуску, да падну илузије о озбиљности СНС.

  3. Бесплатно и дугорочно “Медрано” у Нишу захваљујући дри… из Земуна Б. Бајагићу !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com