Ekonomija

Grad Niš među šampionima lokalnog razvoja

Grad Niš dobitnik je priznanja Šampion lokalnog razvoja za 2018/19. godinu za najbolju praksu u privlačenju investitora.

U okviru zajedničkog projekta NALED-a i Razvojne agencije Srbije priznanja su dodeljena istaknutim pojedincima, gradovima i opštinama koji su svojim radom doprineli razvoju lokalnih samouprava, a pored Niša, priznanja su dodeljena i Šapcu, Bečeju i Kruševcu.

Priznanja laureatima uručili su potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, a u ime Grada Niša ovo prestižno priznanje, koje svedoči o spremnosti i sposobnosti Niša da izađe u susret investitorima i privrednicima i da stvori pozitivno poslovno okruženje, primio je gradski većnik resorno zadužen za privredu i ekonomski razvoj Mihailo Zdravković.

”Ovo još jedna nagrada koja dokazuje da radimo pravu stvar. Zahvaljujući svesrdnoj podršci iz Republike spremno smo dočekali investitore i uspeli da otvorimo nove fabrike. Naši rezultati nisu samo na papiru, već su vidljivi svuda oko nas. Na današnji dan broj nezaposlenih u Nišu je 26 041, što je 10 000 manje nego što je bilo 2012. godine. Naravno, ova nagrada nam još jednom pokazuje da treba da nastavimo da radimo kao do sada. To nam je novi podstrek, pored nagrade koju smo nedavno dobili od Fajnenšl tajmsa, i verujem da ćemo i u narednom periodu imati uspešne rezultate”, rekao je Zdravković.

Priznanja Šampion lokalnog razvoja dodeljena su na Nacionalnoj konferenciji o lokalnom ekonomskom razvoju, na kojoj su predstavljeni i rezultati istraživanja o kapacitetima lokalnih samouprava za LER, sprovedenog u okviru zajedničkog projekta NALED-a i Razvojne agencije Srbije.

Takođe, na skupu su razmotreni i novi mehanizmi podrške opštinama i gradovima kako da privuku investicije, uspostave bolju saradnju sa postojećom privredom i tradiciju i kulturu stave u funkciju ekonomskog razvoja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com