Sport

Grad Niš i “Želja” vas pozivaju – Svi u Šabac po titulu!

Ako se za neki kolektiv u našem gradu može reći da je napravio istorijski uspeh ove godine, onda je to sigurno, pored Radničkog, i Rukometni klub Železničar. Bez obzira na ishod poslednjeg meča, niški klub ima iza sebe statistiku za ponos. Sutra je “Dan D” za naše rukometaše, a ukoliko osvoje titulu šampiona države, navijači će imati prilike da je zajedno sa njima proslave na licu mesta. Grad Niš obezbedio je BESPLATAN PREVOZ za sve Nišlije koje bi da putuju u Šabac kao podrška.

Na jučerašnjem prijemu u Gradskoj kući kolektiv ovog kluba iskoristio je priliku da najavi poslednji meč u okviru plej-of faze Superlige, u sezoni u kojoj je “Želja” napravio odlične rezultate i ponovo vratio Niš na rukometnu mapu Srbije.

“Ostala je još jedna utakmica koju treba muški da odigramo i da krunišemo sezonu onako kako smo zamislili.” simbolično je najavio ovaj meč Milan Đukić, desno krilo u Joškinom timu.

Boban Živković vratio se na mesto uspeha. Nišlijama poznatiji “Kobac” ponovo je deo generacije koja sigurnim koracima ide ka novom istorijskom uspehu. On je takođe iskoristio priliku da pozove sugrađane na utakmicu u petak.

“Ponosan sam što sam Nišlija i što sam deo ovog kluba, kao i zbog toga što je u nedelju bila puna hala. Zahvalio bih se svim navijačima koji su bili sa nama. Pozvao bih iste da u što većem broju krenu u petak u Šabac, jer svim igračima znači podrška i puno im je srce kada je hala puna. Da donesemo zajedno titulu u Niš!” poručio je iskusni Živković.

Podsećamo, “Želja” se sastajao tri puta u tekućoj sezoni sa šabačkom Metaloplastikom. Prvi put u 5.kolu regularnog dela takmičenja, kada su ih upravo u Šapcu savladali sa 31:25, u revanšu je slavila Metaloplastika sa 24:22, a u plej-of fazi na domaćem terenu pobedio je Železničar sa 26:23.  

“Odužila nam se ova sezona. Kada smo počeli u avgustu mesecu malo ko je verovao da ćemo doći do ovoga, da ćemo osvojiti Kup i da će nam faliti još jedna pobeda da budemo prvaci. Cela sezona je stala u ovu poslednju utakmicu. Mogu da obećam u ime mojih saigrača da ćemo ostaviti srce na terenu i mislim da će to biti dovoljno da ispišemo istoriju kluba.” nadovezao se Vladimir Jevtić na svoje saigrače i još jednom pozvao navijače da ponove nedeljno navijanje i podršku koja je nezamenljiva.

Trener niške ekipe, ujedno i sedmi reprezentativac među Nišlijama, Josif Petković uverava da će čitav klub dati svoj maksimum i u ovom meču kao i u svim do sada.

“Mi znamo kako da pobedimo ali znamo i kako može da se izgubi. Igrali smo već utakmice sa njima i po mom mišljenju Metaloplastika je druga ekipa po kvalitetu, odmah posle nas. Trebaće mnogo truda, rada, muke i što je najbitnije želje – za koju verujem da neće izostati na toj utakmici i biće onako kako treba da bude.” rekao je Petković.

Utakmica u dvorani „Zorka“ počinje sutra u 18 časova, a za one koji, ipak, zbog poslovnih obaveza, ne budu mogli da krenu na put, RTS je najavio direktan prenos na svom HD kanalu.

Takođe, ukoliko Želja pobedom osvoji titulu prvaka, biće organizovan doček iz Šapca, o čemu će mediji blagovremeno obavestiti niški javnost.


Uz podršku navijača do “duple krune”

“Kao što je mnogo navijača bilo uz njih u prethodnoj pobedi nad Vojvodinom u hali Čair, tako je ideja da momcima i u Šapcu pomognemo da budu još jači. Zato je grad Niš, uz pomoć kompanije Niš-ekspres, koja je prepoznala važnost trenutka, obezbedio autobuse za prevoz svih naših sugrađana koji žele da prisustvuju istorijskoj utakmici” – Darko Bulatović

Simpatizeri kluba i ljubitelji rukometa koji žele da prisustvuju utakmici u Šapcu, treba da se telefonom jave na jedan od ovih brojeva: 064/ 11-72-516 i 018/ 4527-260, najkasnije do petka u 10 sati, a potrebno je da dostave samo ime i prezime i broj lične karte.

Autobusi za Šabac kreću u petak u 12.30 časova ispred Doma rukometa, u Zetskoj ulici.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com