Sport

Velika pobeda: Železničar za korak bliži tituli i SEHA ligi!

Pobedom nad šabačkom Metaloplastikom (26:23) niški Železničar napravio je korak dalje i bliže plasmanu u regionalnu ligu SEHA. Legende kluba pred početak meča poželele svojim naslednicima sreću i nove istorijske uspehe.

Iako su vodili u dva navrata na samom startu utakmice golovima Sretenovića, domaći rukometaši ispustili su prednost i dozvolili gostujućoj ekipi da diktira tempo tokom većeg dela prvog poluvremena. Uspeli su Šapčani da naprave seriju 4:0 i stave do znanja domaćim rukometašima da im neće biti lako da se nose sa njima u ovom meču. Podsećamo da je upravo Metaloplastika jedini klub koji je odneo kući bodove sa prethodnog gostovanja u Nišu.

Međutim, nisu Nišlije dozvolile da tako bude i ovog puta. Pri rezultatu 6:7 Đukić je promašio u velikoj šansi kada je izašao 1 na 1 sa golmanom gostiju. Rezultatski egal stigao je ipak na 15 sekundi do kraja prve deonice kada je poravnao Jevtić. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 12:12.

Drugo poluvreme donelo je preokret i konačno je Želja poveo nakon 43 minuta igre. Niški rukometaši držali su rezultatsku distancu na +3 a pojedini igrači se iskupili za ishitrene poteze u prvom poluvremenu. Živković se sjajnim golom na 20:17 iskupio za nerealizovani sedmerac u prvom poluvremenu, raspucao se i Đukić koji je povisio vođstvo, Krsmančić hvatao odbijene lopte i u ključnim momentima bio precizan, a lepi potezi ostalih saigrača probudili su i publiku u hali Čair. Sve je krenulo baš kako treba po niški tim.

Iako su gosti prišli na 24:22 jasno je bilo da će rezultatska i psihološka prednost nadjačati sve ostalo i doneti Želji vredne bodove. Golom Stanojevića na minut ipo do kraja bilo je rešeno pitanje pobednika, a tačku na meč stavio je povratnik u nišku ekipu Boban Živković koji je atraktivnim cepelinom uz zvuk sirene postavio konačnih 26:23.

Golgeterski se na ovom meču istakao Đukić koji je poentirao 6 puta, pratio ga je Jevtić sa 5. Za goste je Brajović ubacio 6 puta, jedan gol manje postigao je Vorkapić. Za najboljeg igrača meča proglašen je Aleksandar Stanojević.


Nišlije pozdravile legende Železničara

Utakmici sa Metaloplastikom prethodila je svečanost gde su se članovi čuvene generacije, koja je pre 40 godina ostvarila najveći međunarodni uspeh u istoriji kluba igrajući u finalu Kupa pobednika kupova Evrope, poklonili publici i pridobili ovacije od istih.

Nišlijama su se poklonili Zoran Tuta Živković, Časlav Grubić, Aleksandar Aca Živković, Dragoslav Živković Maki, Dragoslav Pavlović, Dobrica Bobi Grozdanović, Pajo Pavlović, Dušan Kostić Đulija, Svetozar Tole Pešić, Miroljub Zdravković, kao i Josif Joška Petković aktuelni trener „Želje“.

Njima je specijalne poklone, majice sa velikim grbom kluba, brojem 40 i porukom „generacija za nezaborav“, u ime uprave Železničara predao Slobodan Cobi Milosavljević, ali uz njega još jedna „Željina“ legenda Dragan Musa Mladenović, nekadašnji svetski i olimpijski šampion sa reprezentacijom Jugoslavije.

Usledilo je zajedničko fotografisanje, a legende su svojim naslednicima poželele da u narednih par nedelja ostvare višedecenijski san i osvoje prvu titulu prvaka države u istoriji kluba.


Superliga Srbije, plej-of: RK Železničar 1949 – RK Metaloplastika 26:23 (12:12)

Dvorana: Čair, Niš

Gledalaca: 650

Sudije: Dušan Stojković (Niš) i Nenad Nikolić (Leskovac). Sedmerci: Železničar 4(0), Metaloplastika 1(1). Isključenja: Železničar 4, Metaloplastika 12 minuta.

ŽELEZNIČAR: Gemaljević (3 odbrane), Zlatanović (7 odbrana), Lazić, Živković 3, Milovanović 3, Potkonjak, Sretenović 3, Mađar, Krsmančić 3, Stanojević 3, Spasić, Jevtić 5, Petković, Mirić, Đukić 6, Vučković.

METALOPLASTIKA: Arsić (11 odbrana, 4 sedmerca), Vladisavljević, Vorkapić 5, Trninić 2, Pisarić, Došen, Dakić 3, Brajović 6, Đukić 2, Jezdimirović, Mitrović, Matičić 1(1), Todorović, Gojković 3, Milić, Trkulja 1.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com