Društvo

Gostoljubivost najveća prednost turizma našeg grada

“Gostoljubivost lokalnog stanovništa” je ocenjena vrlo visokom ocenom 4,39 ( od 5 ), na osnovu istraživanja zadovoljstva gostiju destinacijom spovedenog od strane CIHIT –HORES u 2017 god, saopštila je Turistička organizacija Niša, pa je upravo iskazano gostroprimstvo najveća prednost turizma našeg grada.

Grad Niš je i u 2017.godini nastavio da beleži izuzetne rezulate u oblasti turizma, a izvorni prihod Grada u posmatranom periodu pokazuju da je po osnovu boravišnih taksi ostvareno 24.664.000,00 din.

Procenjeni direktni i indirektni prihodi po osnovu prosečne turističke potrošnje u gradu za 2017. godinu ukupno iznose više od 1,6 milijardi dinara.

“Rezultati pokazuju da je u posmatranom periodu grad Niš posetilo rekordnih više od 100.000 turista što je povećanje ukupnog broja za 26%, pri čemu je broj inostranih gostiju povećan čak za 35% a rast broja domaćih turista je za 16%, u odnosu na isti period 2016.god”, navodi se u saopštenju.

Takođe i podaci u kategoriji ostvarenog broja noćenja beleže povećanje.

Ukupno je ostvareno 17% više noćenja turista nego u istom periodu 2016.god pri čemu se broj noćenja domaćih turista povećao za 6%, a broj noćenja stranih turista za čak 32 odsto, što ukupno čini 190 000 noćenja u 2017.

Kada su inostrani gosti u pitanju, najviše su nas posetili Bugari, zatim Grci, a onda slede gosti iz Nemačke, Turske, Rumunije, Kine, Poljske, Slovenije, Italije, Ruske Federacije, Slovačke i Švedske.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com