Društvo

Gorica traži poskupljenje sahrana za 24 odsto

Pogrebno preduzeće “Gorica” u Nišu donelo je odluku o poskupljenju sahrana za 24 odsto, a nove cene će se primenjivati nakon što ih odobri Gradsko veće. Prema odluci Nadzornog odbora JKP “Gorica”, usluga sahrane u novo grobno mesto trebalo bi košta 10.981 dinar, umesto sadašnjih 9.150 dinara, dok bi sahrana u postojeće grobno mesto poskupela sa 17.498 dinara na 20.998 dinara.

Kao razloge za poskupljenje u “Gorici” navode povećanje cena goriva, maziva , zaštitne opreme i minimalne cene rada. U tom preduzeću podsećaju da je usluga sahranjivanja u Nišu poslednji put poskupela 2013. godine. Godišnji zakup grobnog mesta ne bi poskupeo, ostao bi i dalje 168 dinara, a ne bi poskupelo ni godišnje održavanje, gradjani bi ga plaćali 452 dinara. Gradsko veće odobrilo je proteklih meseci poskupljenje gradskog i prigradskog prevoza, parkiranja, odvoženje smeća, vode i taksi prevoza, a “zeleno svetlo” za poskupljenje jedino još nije dobila gradska toplana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com