Kultura

GO Palilula podržala film o Desku Stanojeviću

“Palilula za mene znači detinjstvo, meni je Palilula sve” rekao je naš glumac, Desimir Stanojević na prijemu u toj Gradskoj opštini povodom početka snimanja filma “Moj život je mjuzikl”. Predsednik opštine Aleksandar Ždrale kaže da je Palilula uvek izlazila u susret i podržavala dobre projekte i obećala pomoć i za snimanje filma o Desku.

Desimir Desko Stanojević; Foto: Niške Vesti

“Podržaćemo u zakonskim okvirima snimanje filma o našem legendarnom glumcu, legendarnom  Palilulcu, Desimiru Desku Stanojeviću. Ovu priliku smo iskoristili i da dogovorimo planove za naredni period i nadam se da ćemo dati mali doprinos u očuvanju kulture, tradicije i sećanja na ovaj deo grada”, istakao je Ždrale.

Rođeni Nišlija, Palillulac Desko Stanojević prisetio se u razgovoru sa predsednikom opštine mesta svog rođenja i nekih dešavanja iz detinjstva. Prvu gitaru je zasvirao u dvorišu Doma na Paliluli,  veliki deo njegovog života vezan je za taj deo Niša, pa će tako značajan deo filma biti sniman upravo na Paliluli.

Prijem u GO Palilula

“Ja se deklarišem kao Palilulac, a ne kao Nišlija. Veoma sam srećan što sam naišao na takav prijem predsednika i jedva čekam početak snimanja na ovom delu mog Niša. Nadam se da će ljudi iz opštine dati doprinos na ovome što neće biti samo filim o meni, već i film o gradu Nišu”, rekao je Desko dodajući da je ostao veran i dosledan Palilulac.

Desko živi i radi u Beogradu, ali se Nišu uvek vraćao. On je predložio predsedniku opštine da bi bilo lepo da se na proleće susretnu dva Palilulca, dva fudbalska kluba, beogradski i niški. Predsedniku Aleksandru Ždralu se ideja dopala, tako da je sada izvesan taj susret.

Film će premijerno biti prikazan na Filmskim susretima u Nišu, a onda i na više festivala u Srbiji, pa čak i na festivalima van granica naše zemlje.

Peti film za pet godina postojanja produkcije i dvadeset godina City Marketing centra

Za pet godina, koliko postoji produkcija City Marketing Centar, ovo je peti film koji će izaći iz ove kuće. Nakon uspeha sa filmovima „Moj city-moj Niš“„Stari Niš“„Lutajuća srca“ i „Hipi dolina“, koji su od 2014. do danas prikazani na sva četiri tradicionalna Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu, producent Oliver Paunović nada se uspehu i ovog ostvarenja, koje će režirati Vladimir Ristić.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com