Društvo

FRIZER IZ NIŠA SEDMOPLASIRANI NA SVETSKOM PRVENSTVU: Nišlija „ošišao“ ceo svet

Mladi frizer iz Niša Đorđe Đorđević sedmi je na Svetskom takmičenju frizera održanom u Parizu u konkurenciji od preko 350 frizera iz 75 zemalja.

U izuzetno jakoj konkurenciji mladi Nišlija je ostvario izuzetne rezultate plasiravši se na sedmom mestu u kategoriji frizura „her tatu“ i na 12 mestu u kategoriji izrade muških frizura „baber kat“.

„Uslov da odeš na Svetsko prvenstvo je da si prvi ili drugi na državnom takmičenju. Ja sam ove godine bio drugoplasirani, ali to je samo dao kriterijuma koji vas vode na najvće svetsko takmičenje, tako da sam morao dosta truda da uložim da bih u Parizu stao rame uz rame sa najboljim svetskim frizerima“, kaže Đorđe i dodaje da se oseća predivno jer biti sedmi u sveti zaista je veliki uspeh.

Kaže da recept za uspeh ne postoji, ali da je važna volja i želja, a on je imao i volje i želje i ponosan je što je u Parizu predstavljaju svoj grad Niš i zemlju Srbiju.

„Prezadovoljan sam plasmanom jer je bilo puno takmičara, a žiri koji je sastavljen od najeminentnijih majstora u ovoj oblasti ocenjivao svaki detalj, ali bukvalno svaki detalj“, priča Đorđe. „I za ovo takmičenje sam se dosta pripremao sa najboljim trenerima u Beogradu, ali mi se čini da sam doživeo mali „peh“ na takmičenju u drugoj kategoriji jer model na kome sam radio je bio iz Beograda i prvi put smo se sreli na takmičenju, a to je svojevrsni hedikep za frizera“.

Sada kada je sve prošlo Đorđe kaže da se u Niš, ipak, vratio zadovoljan i sa puno utisaka koje je poneo sa sobom. Kaže i da nije bilo treme pred nastup. Sigurnost u radu je nešto što Đorđa i čini dobrim, a kada je neko siguran u sebe onda rezultati dolaze sami.

„Svetsko prvenstvo je mesto na kome se borite za nagradu, ali gde možete puno toga i da neučite“, kaže Đorđe. „Dok se takmičite usresređeni ste na svoj rad, ali kada se takmičenje završi i počne druženje uglavnom se sve svede na razmenu iskustva, na novine u svetu mode kada se radi o, u mom slučaju, muškim frizurama. Šta su najnoviji trendovi, šta se priprema za iduću godinu. Hvata se svaka reč kolega iz sveta. Mora puno toga da se prati da bi ste bili u samom vrhu“.

Kako sada stvari stoje Đorđe je spremn za sam vrh ili za one koji sebe nazivaju najboljima u svetu. Veštim prstima, makazama i mašinicom ovaj mladi Nišlija šišanje pretvara u umetnost i drži se toga da to i jeste umetnost i da zahteva posebne veštine.

„Osim što morate da imate dara za rad sa kosom, da ste maštoviti, da u glavi stvorite sliku onoga što radite, morate da poznajete dobro i anatomiju glave, mišiće na glavi, jer frizuru prilagođavate svemu tome, pa i obliku čela, visini jagodica i svim ostalim detaljima“, objašnjava Đorđe.

Dodaje da Nišlije ne zaostaju za svetom kada se radi o kretanjima u modnom svetu frizura.

„U poslednje vreme je jako traženo šišanje vatrom. Bukvalno zapalite kosu mušteriji, ali to su posebne smese sa kojima se radi pa mušterija ne može da izgori“, dodaje kroz smeh Đorđe. „Sa druge strane, to je najbolji način da se ostrane oštećeni delovi kose“.

Đorđe kaže da već sada zna koje će frizure biti popularne iduće godine i priprema se da i tu bude među prvima kako bi njegove mušterije bile zadovljne. Pominje „senčenje kose“, ali se tu ne radi o senčenju bojama, već šišanjem. Dodaje i da sve mora da bude pod konac i u ravni.

„Moderne frizure su sve zahtevanije i traže veliko umeće da se dobro urade“, dodaje Đorđe.

Da bi stigao do Pariza Đorđu su pomogli sponzori, a među njima su i „Parking servis“ i gradska opština „Medijana“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com