EkonomijaPolitika

Formiranje lokalnog Socijalno-ekonomskog saveta uskoro u Nišu

U Nišu će uskoro zaživeti lokalni Socijalno-ekonomski savet, po uzoru na savet koji postoji na repbuličkom nivou, najavljeno je danas u Gradskoj kući na prvom ovogodišnjem sastanku Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kazao je da u Srbiji postoji 21 lokalni socijalno-ekonomski savet ali da svega četiri funkcionišu, što kako je naveo, nije dovoljno.

“Što više različitih izveštaja sa lokala imamo, to će kvalitet naših odluka biti bolji. Mi ne možemo da znamo kakvi su problemi na lokalu i šta se dešava ukoliko nemamo informacije sa lokala, a njih treba da nam dostavljaju lokalni Socijalno-ekonomski saveti”, rekao je ministar.

Djordjević je najavio da će Ministarstvo rada i republički Socijalno-ekonomski savet nastaviti da iniciraju osnivanje lokalnih saveta širom Srbije.

“Ministarstvo je spremno da lokalnim Socijalno-ekonomskim savetima obezbedi sredstva, ali ne može da dodeli sredstva ukoliko saveti ne rade i nemaju rezultate”, kazao je ministar.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović naveo je da će uskoro biti formiran gradski Socijalno-ekonomski savet koji će brojati 18 članova.

“Mi smo budžetom grada za 2019. godinu planirali sredstva za rad lokalnog Socijalno-ekonomskog saveta i vrlo brzo ćemo doneti akta potrebna da bi savet bio osnovan”, izjavio je Bulatović.

On je podsetio da je u Nišu 2012. godine bio osnovan Socijalno-ekonomski savet koji kako je rekao, nije odigrao očekivanu ulogu.

Bulatović je istakao da će osnivanje lokalnog Socijalno-ekonomskog saveta doprineti razvoju grada i stavljanje svih njegovih kapaciteta u funkciju.

Predsednik sindikata „Nezavisnost“ Zoran Stojiljković istakao je da Socijalno-ekonomski savet i socijalni dizalozi slzuže da obezbede stanje socijalne kohezije i da uravnoteže interes za razvoj sa interesom za povećanje zarada, zaposlenosti i kvaliteta života.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com