Ekonomija

Grad će pomoći Nišlijama da plate dugovanja za komunalne troškove

O tome kako pronaći najbolji način da građani izmire dugovanja govorili su direktor Objedinjene naplate i gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Dugovanja i reprogrami, sudski i troškovi izvršitelja su veliki problem sa kojima se Nišlije suočavaju. Gradonačelnik Bulatović najavljuje da će se do kraja nedelje izaći sa konačnim predlogom kako Grad može da pomogne i pronađe olakšice za postojeća dugovanja.

“Spremamo se za davanje određenih pogodnosti svim građanima koji kasne sa izmirivanjem obaveza i koji su dužni godinama. Nadamo se da ćemo uspeti na taj način da olakšamo građanima izmirivanje obaveza koje imaju prema komunalnim preduzećima”, kazao je Bulatović.

On je dodao da očekuje da se do kraja nedelje izađe sa konkretnim rešinjima za ovaj problem. Građani se žale da im je najveći problem kamata i da bi im nešto niži iznos mesečnih rata puno značio.

“Pored dugovanja građanima je veliki problem i kamata koja je skoro duplo veća od duga”, kaže jedna Nišlijka. Neki od građana navode i niska primanja kao problem jer ako isplate sva dugovanja ne ostaje im ništa za život.

Foto: Print screen

Iz Objedinjene naplate kažu da će pomoć grada puno značiti u rešavanju ovog dugogodišnnjeg problema.

“Poseban akcenat smo stavili na građane koji su u stanju posebne socijalne potrebe”, kaže Jelena Stojanović, direktorka JKP “Objedinjena naplata”. “Takvih korisnika je 3227 i oni preko Centra za socijalni rad ostvaruju neka prava ili primaju novčanu socijalnu pomoć. Gradonačelnik je obavio i razgovor sa tim korisnicima koji su se zatekli kod nas i koji traže da se reši njihov problem”.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sastaće se sa direktorima svih javnih preduzeža prema kojima građani imaju dugovanja kako bi se što pre našlo najbolje rešenje.

Građani Objedinjenoj naplati duguju oko 180 miliona dinara, a i ako mnogi od njih imaju potpisane ugovore o reprogramu duga oni ne mogu da plaćaju te rate zbog malih primanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com