Sport

FK Radnički sa osnovcima “Kole Rašić” najavio Svetsko prvenstvo u fudbalu

Fudbalska groznica trese naš grad, a osim Svetskog prvenstva Nišlije se raduju i sa nestrpljenjem očekuju nastup svog voljenog kluba na međunarodnoj sceni. Fudbaleri i stručni štab Radničkog danas su ponovo obišli svoje najmlađe navijače iz Osnovne škole “Kole Rašić” u Nišu i priredili im još jedan dan za pamćenje.

Baš kao što je bilo i prilikom prvog dolaska u okviru akcije “Gradska deca uz gradski klub” i ovog puta veliki broj osnovaca se okupio i vidno oduševljeno dočekao svoje omiljene fudbalere i kolektiv kluba. Više stotina mališana čekalo je sa pripremljenim sveskama za autograme, a posebno raduje činjenica da je veliki broj njih danas bio u obeležjima kluba.

Direktor OŠ “Kole Rašić”, gospodin Saša Tončev nije krio oduševljenje povodom ponovnog gostovanja miljenika dece koja pohađaju ovu školu.

Foto: Niške Vesti

Sport je veoma važan deo života, a Radnički je naš život i naš klub. Tu smo da ga podržimo naročito sada kada ostvaruje velike uspehe. Oni će u školi Kole Rašić uvek imati podršku i navijače i nove igrače. Radnički je uvek dobrodošao, ovo nije prvi put da gostuju kod nas i nadamo se da ćemo gledati Radnički što duže u Evropi, jer je to smisao svega, da svi budemo srećni i zadovoljni.” rekao je Tončev.

Nesvakidašnja ali svakako veoma lepa slika jeste i dolazak šefa stručnog štaba na jednu ovakvu akciju, a gostovanje Nenada Lalatovića izazvalo je veliku pažnju i oduševljenje među mališanima, koji su, kako i sami kažu, došli da pozdrave jednog od najboljih trenera u našoj zemlji.

Foto: Niške Vesti

“Lepo je posle napornog treninga doći ovde i veliko je zadovoljstvo meni kao treneru i svim igračima što možemo da ulepšamo dan ovoj našoj deci iz Niša. Nadam se da će deca shvatiti da je bavljenje sportom jedna od najlepših stvari na svetu i da će time svako od njih postati bolji čovek. Nadam se i da će mnogi odavde jednog dana zaigrati za prvi tim Radničkog i da će usrećiti sve građane Niša. Da dobijemo još nekog novog Piksija. Takođe se nadam da ćemo ovim gestom još više napuniti stadion jer nam je publika preko potrebna. Siguran sam da će gospodin Ivica Tončev dozvoliti da ovi mladi navijači dođu besplatno na stadion, jer znam koliko on ceni i voli Niš i Radnički.” istakao je Lalatović i izrazio nadu da će Radnički zajedno sa ovim mališanima izboriti prolaz dalje već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Kapiten Radničkog Aleksandar Jovanović ponovo je bio predvodnik fudbalera koji se rado odazivaju ovakvim akcijama i svesni su koliko ovakve aktivnosti afirmišu klub i doprinose njegovoj socijalizaciji.

Foto: Niške Vesti

“Drago mi je što smo danas ovde i što se družimo sa decom. Pozvao bih ove ali i učenike drugih škola u Nišu da dođu da nas podrže na stadionu, jer nam njihova podrška dosta znači. Sve u svemu, divno jedno druženje i nadam se da će u budućnosti ovakve akcije biti učestalije.” kaže “prvi među jednakima”.

Nakon fotografisanja usledio je i revijalni meč između selekcije škole “Kole Rašić” i prisutnih fudbalera, a školarci su trijumfovali sa 2:1. Dan je protekao u lepom druženju, sportskom duhu i širenju pozitivnih vrednosti.

Fudbalski klub Radnički ponovo je ovakvim gestom pokazao veliko poštovanje prema svojim navijačima, posebno onim najmlađim. Pored promocije sporta, zdravog života, nenasilja i fer-pleja, jedan od ciljeva bila je i promocija Svetskog prvenstva u Rusiji koje raduje i niške ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu, a đaci su dobili po jedan primerak specijalnog izdanja Sportskog žurnala u vidu vodiča za Mundijal u Rusiji. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com