Društvo

Eparhija niška nije dala blagoslov za postavljanje montažne crkve u selu Rakita

Povodom vesti o postavljajnu “montažne crkve” u selu Rakita, iz Eparhije niške oglasili su se saopštenjem za javnost, u kome navode da su o tom događaju saznali tek nakon reportaže “Južnih vesti” u kojoj se, kako navode, odgovorna lica za postavljanje ovog hrama pozivaju na blagoslov Eparhije niške.

Iz Eparhije ističu da nikada nije stigla molba za postavljanje bilo kakvog montažnog hrama ili bogomilje bilo koje vrste.

“Imajući to u vidu, obaveštavamo vernike naše Crkve, koji žive u područnoj parohiji Poganovskog manastira na teritoriji sela Rakita, kao i svu zainteresovanu javnost, da je pomenuta bogomolja podignuta bez blagoslova Episkopa niškog ličnom inicijativom privatnih lica; ne pripada jurisdikciji Eparhije niške; ne nalazi se na crkvenoj zemlji i nadležni paroh, niti bilo ko od klirika Eparhije niške, neće tu obavljati bogosluženja niti bilo kakve sveštenoradnje, jer za to nema blagoslov nadležnog arhijereja”, poručuju u saopštenju iz Eparhije niške.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com