Društvo

Priziv Svetog Duha za početak nove akademske i školske godine, učenje i napredak uz pravu veru i ljubav

U niškom Sabornom hramu, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa niškog Arsenija, održana je sveta liturgija sa molitvenim činom priziva Svetog duha za početak nove školske i akademske godine. Liturgiji je prisustvovao veliki broj vernika, predstavnika škola i fakulteta, kao i dosta dece.

Porta Sabornog hrama bila je ispunjena decom različitog uzrasta. Nakon liturgije svi prisutni vernicu mogli su da se pričeste.
Nakon zaamvone molitve, Preosvećeni Episkop je pročitao molitvu priziva Svetoga Duha na učenike i studente, pomolivši se za njihov napredak u obrazovanju i uzrastanju u pravoj veri.
Posle završetka Svete Evharistije, u Svetosavskom domu, u porti Sabornog hrama, upriličen je sastanak sa predstavnicima niških obrazovnih ustanova, kome su prisustvovali rukovodilac Školske uprave Niš Predrag Nešović, dekan Fakulteta sporta prf. dr Milovan Bratić, direktori niških škola.

Nešović kaže da veruje da će zajedničkim radom ministarstva prosvete, nastavnog osoblja i roditelja uspeti da se prevaziđu svi trenutni izazovi, i da će doprineti da svi učenici pre svega postanu dobri ljudi a onda i uspešni članovi našeg društva.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com