Hronika

Dvojicu niških taksista iste noći kidnapovali, pretukli i opljačkali

Na meti nasilnika bila su dvojica niških taksista. Iste noći, za kratko vreme, vozače niških udruženja “Bros” i “Hit” kidnapovali, pretukli i opljačkali, saznajemo.

Niške taksiste Sinišu Stankovića (56) i M. K. (60) u dva odvojena incidenta napala je u utorak rano ujutru najverovatnije ista grupa mladića romske nacionalnosti, opljačkala ih i pretukla. Policija je uzela izjave od napadnutih vozača, privela trojicu osumnjičenih, a još se utvrđuje da li su isti počinioci učestvovali u oba incidenta.

Petorica nasilnika najpre su 20 minuta posle ponoći nasrnula na vozača “Bros taksija” Sinišu Stankovića, koji je, pod pretnjom, krenuo do traženog odredišta u Ulici Ivana Milutinovića. Napali su ga u toku vožnje nanevši mu povrede po telu i glavi, a sve vreme su mu pretili nožem kojim su mu isekli torbicu i iz nje oteli dokumenta, mobilni telefon i oko 13.000 dinara. Agonija taksiste je trajala sat i deset minuta, kada je nekako uspeo da se iščupa iz kandži huligana.

“Bilo je strašno”, kaže Stanković. “Ušli su u vozilo i primorali me da krenem. Mislim da su svi maloletnici. Nije mi bilo svejedno, ali rekoh, odvešću ih gde žele. Napola puta jedan od njih mi je pokazao nož sa sečivom od oko 20 centimetara i pitao me: “Šta misliš šta ću da ti radim ovim nožem”. Oblio me hladan znoj, ali sam izustio: “Pa, hajde da vidim šta ćeš. Onda su počeli da me šutiraju i udaraju. Osetio sam sečivo na stomaku, dok sam rukama skrivao lice.”

Dok su ga, dodaje, dvojica udarala, ostali su uzimali sve iz auta što su mogli da ukradu i iščupaju.

Četiri sata kasnije, policiji je prijavljen sličan incident. Kako saznajemo, reč je o vozaču “Hit taksija” M. K. (60).

“On je zadremao u vozilu kada su uletela trojica mladića romske nacionalnosti zatraživši da ih vozi do Medoševačkog mosta. Tamo su mu naredili da sedne na zadnje sedište dok su oni čupali i vadili sve iz taksija. Nastavili su da ga voze do sela Tešica. Tu su ga ostavili i pobegli”, priča Mario Katić, direktor niškog “Hit taksija”.

Policija je zbog ovog slučaja uhapsila osumnjičenog S. H. (20) iz Niša kome je određeno zadržavanje do 48 sati, kao i dvojicu maloletnika protiv kojih će biti podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com