Hronika

Kidnapovali Slovenca, tražili da otkrije gde krije drogu i prebili ga. Nedozvoljene supstance pronađene i kod Slovenca i kod kidnapera (FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su slovenačkog državljanina D. G. (1988)  zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Takođe, policija je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, uhapsila i M. I. (1985) i D. M. (1982) iz okoline Doljevca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela protivpravno lišenje slobode, iznuda i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Foto: PU Niš

“Sumnja se da su M. I i D. M. došli do kuće četrdesetšestogodišnjeg muškarca u okolini Doljevca u kojoj je boravio D. G., naterali D. G. da uđe u automobil i uz pretnje tražili  da im kaže gde krije opojnu drogu.

Potom su ga izveli iz automobila i, kako se sumnja, fizički ga napali, a on je uspeo da pobegne do naplatne rampe odakle su pozvali policiju”, navodi se i sapštenju PU u Nišu.

“M. I i D. M. se potom vraćaju kući i pozivaju četrdesetšestogodišnjeg vlasnika da pođe sa njima da pronađu D. G., a potom ga izvode iz automobila i više puta udaraju.  Četrdestešestogodišnji muškarac uspeva da pobegne u prostorije jedne benzinske pumpe”, objašnjavaju.

Foto: PU Niš

Policija je u pretresu stana M. I. i D. M. pronašla manju količinu marihuane, tri digitalne vagice sa tragovima opojne droge, kao i novac koji je, kako se sumnja stečen prodajom narkotika.

Prilikom pretresa prostorija koje je osumnjičeni D. G. (1988) koristio pronađeno je 2.3 kilograma marihuane i 1.6 kilograma amfetamina.

Foto: PU Niš

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com