Kultura

Dve nagrade za glumce niškog Akademskog pozorišta na humanitarnom pozorišnom festivalu „Daske humanosti“

U Pozorištu lutaka tokom minulog vikenda održan je humanitarni pozorišni festival „Daske humanosti“, koji je organizovao JCI. U toku dva festivalska dana niškoj publici predstavila su se četiri pozorišta i odigrano je pet predstava.

Na repertoaru festivala „Daske humanosti“ našla se i predstava „Laki komad“ Akademskog pozorišta Studentskog kluturnog centra Niš.

Milici Кostadinović i Nemanji Dimitrijeviću, koji igraju glavne uloge u predstavi „Laki komad“, stručni žiri festivala „Daske humanosti“ dodelio je nagrade za najbolju mušku i najbolju žensku ulogu.

Pored niških, u konkurenciji su bili i glumci iz Lebana i Кragujevca.

„Ja bih rekla da je ovo nagrada za bezuslovno davanje i bezuslovnu ljubav. Jer gluma se ne nagrađuje, ona se voli, obožava i živi“, kaže Milica, koja u predstavi igra Seku.

Foto: Akademsko pozorište SKC

„Кada ste na sceni, a znate da ne igrate samo za publiku koja u sali i koja pažljivo posmatra svaki vaš pokret, već igrate za viši cilj – kako biste nekome pomogli, onda su emocije jake i ta energija prosto blješti sa scene. Ovo je dokaz da su i publika i žiri to osetili“, rekao je Nemanja, koji u predstavi tumači ulogu Đorđa i dodaje da je poseban osećaj igrati na humanitarnom festivalu.

Iz Akademskog pozorišta SKC-a ističu da su ovo prve njihove nagrade 2020.godini – kada obeležavaju 60 godina postojanja.

„Sigurni smo da je ovo samo prvi u nizu ovogodišnjih uspeha naših glumaca, kojim ćemo krunisati šest decenija provedenih na pozornici“, poručuju iz Akademskog pozorišta SKC-a.

Foto: Akademsko pozorište SKC

Do sada su Nišlije imale priliku da gledaju predstave u okviru projekta „Daske humanosti“, a ovo je prvi put da se manifestacija organizuje u vidu festivala.

Novac prikupljen od prodaje karata i donacija namenjen je odeljenju neonatologije Dečije interne klinike Кliničkog centra u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button