Društvo

DVE GODINE NAUČNO TEHNOLOŠKOG PARKA: Više od 500 ljudi je ovde našlo posao, a najavljeno je i proširenje kapaciteta

Naučno tehnološki park Niš obeležio je danas dve godine svog poslovanja, zadovoljni, jer su u prethodnom periodu organizovali niz radionica i sesija i preko  100 događaja kojima je prisustvovalo više od 5000 zainteresovanih za oblast tehnološkog preduzetništva. Najponosniji su na činjenicu, da je u prethodnom periodu bilo preko 100 prijava zainteresovanih na javne pozive i da su postali zajednica koja se sastoji od 50 inovativnih kompanija članova u kojima radi preko 500 visokoobrazovanih stručnjaka.

 

Milan Ranđelović, direktor NTP Niš

“Ja sam lično zadovoljan rezultatima koje smo postigli kao zajednica pre svega, ali i sam NTP u prethodne dve godine. NTP danas je kompletno popunjen, a njihov doprinos našoj zajednici je ogroman. Samo po osnovu poreza i doprinosa koje plaćaju kompanije koje su u parku je iznad 500 miliona dinara u budžet Republike Srbije, a u gradski se sliva oko 100 miliona dinara. Opravdanost invensticije se opravdava i u finansijskom smislu”, kazao je direktor NTP Milan Ranđelović i najavio mogućnost proširenja prostornog kapacita.

NTP će u saradnji sa Elektronskim fakultetom reaktivirati START UP centar na tom fakultetu, u kome će u samom startu početi da radi petnaestak mladih ljudi, najavio je direktor NTP. Takođe, najvaljuje i rekonstrukcije unutar same zgrade pa će do kraja godine dobiti poslovni prostor od tridesetak mesta na galeriji i zonu za zabavu u podrumu. Ranđelović kaže da će u samoj zgradi zaposleni imati kafić i restoran, a ono što je najznačajnije u budućem periodu će raditi na nalaženju mogućnosti za proširenje kapaciteta samog parka.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Pre mnogo godina Naučno tehnološki park je za nas bio san, sada ga imamo, i ja im uz čestitke želim da se prošire, jer mislim da za to ima interesovanja i da zahvaljujući dobrom menadžeru mi to možemo da očekujemo. Grad Niš je itekako ponosan na NTP, a kada čujete i od predsednika države Aleksandra Vučića, da je NTP u Nišu najlepi u Srbiji, onda zaista imate satisfakciju da maksimalno pomognete ovoj instituciji i da zajedno predstavljate grad Niš čitavom svetu. Ovo zdanje je zadržalo mlade ljude u ovu zgradu, potrudićemo se da im u narednom periodu obezbedimo i stambeni prostor, kako bi ostali u ovom gradu i ovde dobili decu”, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Prof. dr Nebojša Ranđelović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete rekao je da su na nivou Vlade i Ministarstva prosvete urađeni projekti koji su u procesu ostvarivanja.

Prof. dr Nebojša Ranđelović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete

“Kao državni sekretar prisustvujem nečemu što je značajno za čitavu Srbiju, a kao Nišlija nečemu što je izraslo u jedan gigant. Ja sam jako prijatno iznenađen rezultatima koji su postignuti i mogu svima onima koji su angažovani da poželim ovakav tempo razvoja i nadalje.”, istakao je državni sekretar

Usaradnji sa Lokalnom fondacijom Niš u okveru obeležavanja dve godine postojanja i rada Naučno tehnološkog parka održana je i humanitarna licitacija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com