DruštvoPolitika

Dva manja incidenta na protestu u Nišu

Protest “1 od 5 miliona”, na kome su se prisutnima u centru grada obratili lider Dveri Boško Obradović i predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, obeležila su dva manja incidenta koje je izazvala grupica od desetak mladih muškaraca koji su uzvikivali fašisti,najpre dok je govorio Mijailović, a potom dok je govorio Obradović.

Uz manje guranje, redari i policija uspeli su uspeli su da mladiće udalje sa Trga kralja Milana.

Foto: Privatna arhiva

Obradović je rekao da su incident izazvali kriminalci iz Doljevca koji su poslati na protest od strane Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

On je poručio da su gradjani Niša lideri protesta u Srbiji i dodao da gradjani više neće da trpe ponižavanje, vredjanje, propagandu, kriminal, korupciju i izdaju od strane aktuelne vlasti.

“Mnogo toga se promenilo u protekla četiri meseca, protesti su organizovani u preko 100 gradova. Opozicija se ujedinila bez obzira na naše ideološke i političke razlike. Dosta je bilo, rešili smo da promenimo naše živote da uvedemo red, da stanemo na put ovoj vlasti i niko više ne može da zaustavi hrabre gradjane Srbije koji neće stati dok ne vide kraj Aleksandra Vučića”, istakao je Obradović.

Kako je kazao Obradović, nema povlačenja, nema predaje, dok ne oslobodimo Srbiju. On je dodao da se svih 100 protesta u Srbiji sutra sele u Beograd.

“Mi tražimo od ove vlasti slobodne medije i slobodne izbore. Da li je to toliko nenormalan zahtev sa naše strane? Nema više izbora u Srbiji dok ne budu fer i pošteni. Da bi izbori bili fer i pošteni moraju mediji da budu slobodni, a pre svega javni medijski servis i to najmanje šest meseci pre izbora. Kada dodje sloboda onda neka svako izadje na izbore, a vi gradjani Srbije da birate slobodno, bez botova, maltretiranja, i medijskog mraka. To je ono za šta se borimo, slobodni mediji i slobodni izbori, i zbog toga sutra idemo u Beograd” izjavio je Obradović.

On je naglasio da su se odbornici Skupštine grada Niša zatvorili u sali Skupštine da bi sprečili upad od nekoga kome nikada nije palo na pamet da upada u Skupštinu grada.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović istakao je da oni koji su iskoristili državne i narodne resurse, sada žele da se štite narodom i da huškaju jedne i druge.

“Bio sam skoro na skupu na koji je došlo 20 narko dilera pod pokroviteljstvom načelnika i i šefova policijske uprave tog mesta . Da li policija treba da haspi lopove ili da ih organizuje da idu na sopstveni narod”, izjavio je Mijailović.

On je poručio gradjanima Niša da sutra u Beogradu ne vredjaju policiju jer ti ljudi jednostavno moraju da tu budu, a šta misle to je drugo pitanje.

“Ovih dana su svi mobilisani, svi oni kojima je bilo mesto u zatvoru i koji treba da osete ruku pravde, oni su danas u prvim redovima da štite svoje vile, da štite svoje šefove, jer znaju ako oni odu gde im je mesto.Mi imamo ministra policije ne znamo u kojoj aferi nije bio, imamo ministre Aleksandra Vulina i Zoranu Mihajlović, ne znamo u kojim aferama nisu bili. Nadjite mi ime jednog ministra koji nije kompromitovan i koji iza sebe nema aferu i nema samo u nekretninama milion evra”, naveo je Mijailović.

On je rekao da zadnjih sedam godina nema zakona koji nije prekršen.

“Za njih zakon nije ništa drugo nego mrtvo slovo na papiru. Zakon se primenjuje samo onda kad neko iz naroda za nešto treba da odgovara”, naveo je Mijailović.

Protest je završen mirnom šetnjo do niške Tvrdjave ispred koje se okupljenima obratila predsednica Gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri u Nišu Tamara Milenković-Kerković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com