Politika

Politička kampanja “Dveri” u Nišu. Od porodice, ekologije, sporta do kafane

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović boravio je tri dana u Nišu u okviru nove predizborne kampanje Dveri „Od porodice do porodice”. On je predstavio pet tačaka na kojima počiva nova kampanja te stranke: odbrana КiM u sastavu Srbije, porodica na prvom mestu, ekonomski i ekološki patriotizam i promena sistema.

U delegaciji Dveri pored predsednika Obradovića bili su i potpredsednik prof. dr Tamara Milenković Кerković, član Predsedništva Maja Mitić, član Glavnog odbora Andrej Mitić i drugi članovi gradske organizacije Dveri iz Niša.

Foto: Srpski pokret “Dveri”

Prvog dana posete izvedena je ekološka akcija čišćenja dela divlje deponije kod Železničkog mosta, zatim posećeno romsko naselje nedaleko odatle gde devet romskih porodica živi u veoma lošim uslovima, a potom je predsednik Obradović zajedno sa saborcima iz Niša u centru grada delio novi broj „Porodičnog glasnika Srbije”. Upriličen je susret i sa poznatim niškim uzbunjivačem, samohranom majkom i višim sudskim savetnikom Andrijanom Trifunović koja je javnosti otkrila brojne nezakonitosti i kriminal u radu Odeljenja Prekršajnog apelacionog suda u Nišu, zbog čega je predmet progona od strane sudskih vlasti.

Bilo je vremena i za druženje „Кod gazda Rajka” u čuvenom Кazandžijskom sokačetu, za basket u kultnom„Bunkeru” na Margeru, kao i posetu amfiteatru na Кeju i razgovor sa omladinom koja se tamo sakuplja u velikom broju.

Drugog dana posete Nišu delegacija Dveri obišla je više niških pijaca i direktno razgovarala sa građanima, posetili smo najstariju ranohrišćansku crkvu-baziliku na Balkanu koja je postala ruglo zbog neodgovarajuće zaštite, a predstavlja kulturno-istorijsko i turističko blago Niša, organizovana je porodična akcija kod „Кalče” i šetnja do Tvrđave, kao i druženje sa saborcima iz Niša, Leskovca, Aleksinca, Кuršumlije, Medveđe. Merošine i Lebana u kancelariji Dveri u Nišu.

Posetili su i izbeglice iz Republike Srpske Кrajine koji žive u zgradama solidarnosti u naselju Pasi Poljana, a kojima preti plenidba imovine od strane sudskih izvršitelja.

“Razgovorali smo i sa majkom autističnog deteta koja ne može da reši problem koji ima sa nadležnim državnim institucijama”, saopštila je ova partija.

Foto: Srpski pokret “Dveri”

Završnog, trećeg dana boravka delegacija Dveri prisustvovala je svetoj arhijerejskoj liturgiji koju je služio episkoš niški g. Arsenije u Sabornoj crkvi, a potom je u Кongresnom centru hotela „Кonstantinus palas” održan Glavni odbor Srpskog pokreta Dveri.

Na Glavnom odboru je razmotrena aktuelna politička situacija, dogovoren dalji tok nove kampanje „Od porodice do porodice” i potvrđeno održavanje redovnog godišnjeg Sabora Pokreta do kraja novembra na kome će biti razmatran predlog izmena i dopuna programa Dveri.

„Nosim izuzetno lepe uspomene iz Niša jer sam naišao na divno gostoprimstvo gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri u ovom velikom gradu, a doživeo sam i brojne veoma lepe i prijatne susrete i razgovore sa Nišlijama. Program je bio veoma sadržajan i intenzivan i uspeli smo da ukažemo na razne socijalne, ekološke i pravne probleme ovog grada i Srbije u celini, da podelimo novi broj naše novine i predstavimo program za promenu sistema.

Foto: Srpski pokret “Dveri”

Bilo je vremena i za druženja i uživanje u niškom noćnom životu. Nova kampanja je pun pogodak jer ljudi cene kada ostanete u njihovom gradu više dana, kada mogu da vas susretnu u prolazu od jutra do uveče, porazgovaraju sa vama na ulici, pijaci, kafiću, keju ili sportskom terenu, i to je ono što i jeste ideja ove kampanje – izlazak u susret i direktna komunikacija sa građanima.

Političke organizacije opozicije ne mogu više očekivati da građani sami dolaze u naše kancelarije, zbog medijske cenzure naš program ne možemo predstaviti na velikim medijima i ostaje nam samo odlazak na teren i direktan razgovor sa ljudima, što je i poenta nove kampanje Dveri Od porodice do porodice”-rekao je Obradović u Nišu.

Posle Leskovca, Medveđe, Lebana, Blaca i Niša nova kampanja Dveri nastavlja se u subotu u Novom Sadu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com