Kultura

„DRUM DUM FEST 10“ OTVARA KONKURSE

Jubilarni, deseti po redu festival koji je trebalo da bude održan prošle godine, ali je zbog epidemiološke situacije i svih neizvesnosti koje je donela pandemija odložen za ovu godinu. Organizatori Drum Dum Festa navode da počinju sa aktivnostima vezanim za ovogodišnji festival.

Mi smo godinu jubileja obeležili filmom “Decenija dobrog ritma” podsećajući se svih sjajnih trenutaka i divnih ljudi za koje nas vezuje prethodnih devet godina.

Ove godine, sa dobrom nadom da će situacija biti stabilnija i izvesnija, krenuli smo u organizovanje festivala i o programu, kao i svim dešavanjima vezanim za ovogodišnji DDF obavestićemo vas 24. avgusta, za kada smo zakazali druženje sa svima dobro znanim i dragim Markom Đorđevićem, jednim od najboljih bubnjara današnjice, saopštili su organizatori.

Ali ono što je već od danas aktuelno jesu konkursi koje organizator raspisuje za 2021. U pitanju su konkurs za volontere, konkurs za takmičarski deo “DDF teens” i konkurs za najbolje fotografije “Objektivom kroz muziku Vol.3”.

Učesnici programa DDF kids, odnosno najmlađi bubnjari (do 15 godina) treba da izvedu program po slobodnom izboru, u trajanju do 5 min.

Takođe, učesnici takmičarskog dela, DDF teens, treba da izvedu jednu kompoziciju u trajanju do 5 minuta i drum solo u trajanju do 5 minuta. DDF teens mogu koristiti matrice ili izvesti kompoziciju sa bendom. I ove godine organizatori neće naplaćivati kotizacije za učesnike, a troškove dolaska i boravka na festivalu snosi takmičar. Takmičenje je otvoreno za učesnike iz zemlje i inostranstva.

Prijave slati na adresu: ddfkids_ddfteens@drumdumfest.com.

Kad je u pitanju Konkurs fotografije “Objektivom kroz muziku Vol.3” bilo bi zanimljivo da u duhu trenutka, učesnici konkursa pošalju fotografije koje su “zabeležile” muziku u “doba Korone”. To, naravno nije uslov, jer je tema kao i uvek muzika, ali je deo našeg razmišljanja o neobičnosti sadašnjeg trenutka. Pristigle radove ocenjivaće priznata imena iz sveta fotografije Foto kluba „Leskovac“.

Tehnički detalji fotografija: JPEG, fotografija mora biti minimalno 3000 piksela po dužoj strani (300 DPI), fotografije ne smeju imati vodeni žig. Uz fotografije na adresu ddf_photo@drumdumfest.com pošaljite i vaše podatke: ime, prezime, mesto odakle dolazite i kontakt.

Organizatori takođe pozivaju i sve zainteresovane mlade ljude koji bi želeli da budu deo DDF tima, da se prijave za volontere tako što će svoje biografije poslati na mejl ddf_volonter@drumdumfest.com i tako ulepšaju Drum Dum Fest 10!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com