Politika

Dr Predrag Jelenković novi direktor Studentskog kulturnog centra

Dr Predrag Jelenković, doskorašnji direktor Narodnog univerziteta imenovan je za novog direktora Studentskog kulturnog centra, odluka je Vlade Srbije. Na istoj sednici Vlade Srbije, održanoj 12. maja, doneto je i Rešenje o prestanku dužnosti direktora Studentskog kulturnog centra Niš Dragani Petković zbog kako se navodi prelaska na drugu dužnost.

Jelenković je, prema mišljenju koje je dala Konkursna komisija, ispunio formalno pravne uslove propisane Zakonom o učeničkom i studentskom standardu, Statutom SKC-a Niš i Odlukom o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje direktora SKC-a Niš i prijavu za direktorsko mesto  dostavio blagovremeno.

„Imenuje se Predrag Jelenković za direktora Studentskog kulturnog centra Niš“, piše u Rešenju Vlade objavljenom na sajtu.

Dr Predrag Jelenković, kadar je Socijaldemokratske partije Srbije.  Rođen je u Nišu gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju „Svetozar Marković“. Diplomirao je (1993) i magistrirao (2001) hemiju na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Nišu, a doktorsku disertaciju iz oblasti životne sredine i odnosa sa javnošću odbranio je 2011.

Jelenković je dugo bio u Demokratskoj stranci, nakon toga predsednik Liberalno demokratske stranke. Bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije na listi „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, kao član Socijaldemokratske partije Srbje Rasima Ljajića.

On je bio direktor Narodnog univerziteta, nedavno je podneo ostavku na tu funkciju, a sada će u četvorogodišnjem mandatu voditi Studentski kulturni centar.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com