Društvo

Dozeri za škole, vrtiće i ambulante        

U skupštinskoj sali Gradske opštine Pantelej održana je konferencija za novinare posvećena „Svetosavskoj donaciji“ za sve škole i vrtiće na području Opštine. Pres konferenciji, pored opštinskog rukovodstva prisustvovali su direktori osnovnih škola sa urbanog područja Opštine Pantelej i direktorka Predškolske ustanove “Pčelica”, kojima je ovom prilikom donirana oprema za bezbedan rad u aktuelnim uslovima.

“Gradska opština Pentelej je u saradnji sa privrednicima sa njene teritorije obezbedila bezkontaknte kovid dozere za sve osnovne škole uključujući i seoske škole, ali i za sve vrtiće i tri ambulante koje su na našoj teritoriji a to su ambulanta Ratko Pavlović, ambulanta Lira  Doma zdravlja i ambulanta Niteks koja pripada Medicini rada. Smatrali smo da je u doba pandemije najvažnije očuvati zdravlje ljudi, a kako je u školama počelo drugo polugođe ovakav način dezinfekcije ruku dece je važno.To važi i za vrtiće a kada se radi o zdravstvenim ustanovama ovih dana je velika frekvencija u njima, posebno u ambulanti Ratko Pavlović gde se vrši i imunizacija stanovnštva, pa smo smatrali da im je ovakav poklon sada najvažniji”, kazala je Nataša Stanković, predsednica GO Pantelej.

Svetlana Mitić, direktor PU “Pčelica” je istakla da su vrtići opremljeni potrebnim sredstvima za dezinfekciju, ali da im i dozeri koje sada dobijaju puno znače.

Foto: B.LJ.

 

“Dozere su dobila četiri vrtića na teritoriji GO Pantelej. Na ovaj način  pomažemo deci da na pravilan način dezinfikuju ruke i mi ćemo sa njima raditi na edukaciji kako da ih korsite”, istakla je Svetlana Mitić.

Dozeri su podeljeni i direktorima škola.

“Ova donacija opštine nam mnogo znači jer kada na samom ulazu u školu imate dozer za dezinfekciju ruku to je dokaz odgovornosti samog sistema ali i opštine. Na ovaj način se i deca uče kako da vode računa o higijeni i  svom zdravlju. Na ovaj način se podiže i svest ljudi da vode računa o svom zdravlju što je u ovoj situaciji jako važno”, kazala je  Aleksandra Projović, direktorka OŠ “Stefan Nemanja”.

Dr Radovan Mihajlović, pomoćnik direktora Doma zdravlja u Nišu se, takođe, zahvalio na donorstvu koje je dodeljeno ambulantama na teritoriji GO Pantelej.

“Ovo je samo još jedna potvrda dobre saradnje GO Pantelej i Doma zdravlja pre svega u borbi protiv kovida. Kao što svi  znamo osnovne mere u borbi protiv kovida su nošenje zaštitnih maski, držanje distance i treća, vrlo važna mera je održavanje higijene ruku. Dozimetre koje nam je opština donirala koristiće građanima  da održavanjem higijene ruku kada su ambulantama smanje rizik od infekcije kovidom”, istako je dr Radovan Mihajlović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Komentari o dozatorima, pantelejskih političkih preleteča, je opštinski SNS blam, nad kojim se svi zgražavaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com