Društvo

Doktori klovnići za osmeh uz decu obelu od raka

NURDOR je početkom ove godine korak bliže ostvarenju svog sna – završetku izgradnje hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Put je bio dug, u akciju prikupljanja sredstava bili su uključeni mnogi, ali vredelo je.

Da bi ovoj deci olakšali svakodnevnicu, doneli sreću i vratili osmeh na licu, na manifestacijama NURDORA, veoma često priključuju se i doktori klovnići iz udruženja Mladi kreativci Rastemo.

Specijalni Doktori za osmehe, dr Nensi Fensi i dr Lili, koje dečici vraćaju osmehe na licu. Tu su i animatori Klovnića Zizi – Mini,Miki i Šilja, koji su obradovali dečicu svojim dolaskom iz Dizni grada.

Kažu leče ozbiljne i neozbiljne bolesti, kao što su ozbiljitis, plašititis, ljutitis, dosaditis i mnoge druge.

“Vodimo se tezom smeh je najbolji lek i treba ga primenjivati više puta u toku dana. Ovo je vrlo ozbiljan posao naših doktorki, deca su osmeh osmehom vratila i bila makar malo udaljena od misli koje ih muče”, kaže Ljiljana Savić iz udruženja Mladi kreativci Rastemo.

Doktori klovnovi već duže vreme rade u Beogradu i Novom Sadu. Sada i Niš dobija svoje doktore koji vraćaju deci osmeh na lice.

 

Da bi oni opstali neophodna su sredstva, kažu, jer su troškovi veliki, ali se nadaju da će ljudi dobre volje i kompanije prepoznati značaj ovog humanog rada i pomoći klovnovima u realizaciji ovog projekta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com