Društvo

Doček u niškim kafanama bez poskupljenja – za novogodišnje slavlje najmanje 3.500 dinara

Još nije poznato ko će zabavljati Nišlije na centralnom gradskom trgu u novogodišnjoj noći pošto je u toku javna nabavka za izbor muzičara, ali niške kafane već nude odličnu zabavu i dobar provod u najluđoj noći.

Cene su, prema tvrdnjama ugostiteljskih radnika, iste kao prošle godine. Za doček će biti potrebno od 3.500 do 8.000 dinara, ali biće i restorana u kojima će provod nadmašiti pomenuti iznos. U cenu je naravno uračunata neograničena hrana i piće.

Vlasnica poznatog niškog restorana Marijola Kocić kazala je da su gosti iz Bugarske još septembra počeli da se raspituju za proslavu Nove godine, a domaći gosti to čine od pre desetak dana.

“Bugari uglavnom dolaze na tri dana, odnosno ovde su za doček Nove godine i reprizu dočeka. Dolaze ljudi svih generacija, od 18 do 70 godina”, rekla je Kocić.

Predsednik Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša Zoran Mirašević izjavio je da se veća prodaja dočeka u manjim kafanama i restoranima u gradu očekuje narednih dana, dok su veći hoteli, kao i hoteli u obližnjim banjama već rasprodati preko turističkih agencija.

“Primera radi u Prolom banji odavno se ne može naći ni jedno slobodno mesto, dok u Lukovskoj banji još može da se nadje neko mesto”, rekao je Mirašević.

Procenjuje se da je prošle godine za doček Nove godine bilo popunjeno 90 odsto svih ugostiteljskih kapaciteta u Nišu, a oko 5.000 stranih turista boravilo je u gradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com