Virus KoronaZdravlje

Dnevno oko 10 novozaraženih u Nišu, medju obolelima i deca

U Nišu se u poslednjih nedelju dana dnevno otkrije oko deset novozaraženih korona virusom, prvenstveno mladih ljudi koji imaju izmedju 20 i 40 godina, ali ima i dece, izjavio je danas direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan.

Jerkan je rekao da je korona virus ovih dana potvrdjen kod dece koja imaju šest i sedam godina, a uglavnom obolevaju deca uzrasta od 11 do 14 godina. “Ne možemo više da kažemo da je epidemiloška situacija u Nišu stabilna jer smo do pre nedelju dana dnevno imali najviše do dva novozaražena, a sada oko deset. Kovid je recimo juče potvrdjen kod 11 pacijenata”, istakao je Jerkan.

On je kazao da se u kovid ambulanti u Nišu dnevno pregleda izmedju 200 i 300 pacijenata, s tim što se 70 do 80 njih prvi put javlja lekaru. “Evidentno je da četvrti talas epidemije počinje, a ono što nas posebno zabrinjava je činjenica da je vakcinacija stala. Imamo sve vakcine protiv korona virusa, ali nemamo kome da ih damo.

“Ne znamo šta je razlog slabog interesovanja”, rekao je Jerkan.

Kazao je da su timovi za vakcinaciju te zdravstvene ustanove ranije dnevno davali 1.000 do 1.500 vakcina, a sada svega 200 do 400. Kako je kazao Jerkan, uprkos tome što je interesovanje gradjana Niša za vakcinaciju opalo, taj grad i dalje prednjači u Srbiji po broju vakcinisanih. Obe doze vakcine, dodao je, primilo je 58 odsto gradjana, 62 odsto primilo je jednu dozu, a procenat vakcinisanih mladih je nešto iznad 30 odsto

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ministar Lončar treba da smeni ovog neupotrebljivog penzionera,jer je isti glasao za njegovu smenu !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com