Region

Djačke knjižice djacima u Malošištu podeljene na pijačnim tezgama

Podelu djačkih knjižica, zahvalnica i diploma učenici četvororazredne škole u Malošištu, kao i njihovi učitelji sigurno će se sećati čitavog života, jer je obavljena na pijaci u tom mestu.

Naime, poslednji roditeljski sastanak u ovoj godini, učitelji nisu mogli da održe u tamošnjoj školi jer se ona renovira, već je roditeljski trebalo da bude održan u jednoj od prostorija u Domu kulture. Tome se medjutim suprotstavio predsenik Udruženja invalida rada, što je bio povod za sukob, najpre verbalni a potom i fizički sa predsednikom Mesne zajednice, a tuča je za posledicu imala podelu djačkih knjižica na pijačnim tezgama.

Prema pisanju doljevačkog Radio Koprijana, povod za sukob dvojice meštana Malošišta, od kojih je jedan predsednik Mesne zajednice Z.S. (59), a drugi predsednik Udruženja invalida rada Lj.P. (76), je kancelarija u lokalnom Domu kulture u kojoj je trebao da bude održan roditeljski sastanak i podeljene djačke knjižice.

Kako navodi Radio Koprijan predsednik Mesne zajednice je po dogovoru sa direktorom četvororazredne škole u četvrtak ujutru otključao vrata Dom kulture i u jednoj od prostorija je trebalo da bude održan roditeljski sastanak. Medjutim, vrlo brzo se na tom istom mestu obreo i predsednik Udruženja invalida rada i zahtevao od svih prisutnih da napuste prostorije uz obrazloženje da je tu već zakazan sastanak penzionera i izložba njihovih ručnih radova.

“Verbalna rasprava prerasla je u tuču, zbog čega su učiteljice, roditelji i učenici napustili Dom kulture i roditeljski sastanak održali na pijaci ispred. Potresene učiteljice su djačke knjižice, pohvalnice i zahvalnice podelile učenicama stojeći pored prašnjavih tezgi, izvinjavajući se sve vreme što tako završavaju školsku godinu”, prenosi Radio Koprijan.

Incident u Malošištu okončan je tek po dolasku policije koja je morala da razvali vrata Doma kulture pošto se predsednik Udruženja invalida rada Lj. P. zaključao unutra.

Predsednik Mesne zajednice Z.S. (59) je zbog povrede glave zbrinut najpre u seoskoj ambulanti, a potom u niškom Kliničkom centru, ali je ustanovljeno da je prošao samo sa lakšom povredom.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu još se nije izjasnilo kako će biti kažnjeni učesnici tuče u Malošištu.

U tužilaštvu su kazali danas da će odluka o pokretanju postupka biti doneta nakon što dobiju izveštaj policije o tom dogadjaju u kome je jedan od učesnika tuče zadobio lakše povrede glave.

U niškoj policiji rekli su da je tuči dvojice meštana, starih 59 i 76 godina, prethodio njihov verbalni sukob i da je policija intervenisala odmah po prijavi incidenta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com