Društvo

Devojčica iz Palestine treća na državnom takmičenju iz srpskog jezika

Mlada Nišlijka Lara Tajem (13) koja potiče iz palestinske porodice i podjednako dobro govori srpski i arapski jezik postigla je veliki uspeh na državnom takmičenju iz srpskog jezika osvojivši treće mesto.

Devojčica o kojoj su Niške vesti nedavno pisale, protekle tri godine bila je u Nišu ubedljivo najbolja na takmičenjima iz srpskog jezika i osvajala je prva mesta bez i jedne greške na testovima.

Osim što postiže sjajne rezultate na takmičenjima iz srpskog jezika Lara je odlična iz biologije i ove, kao i prošle godine, osvojila je prvo mesto na takmičenju u Nišu.

Pored toga ona peva u horu i trenira odbojku, a učestvuje i u takmičenjima iz matematike “Misliša”. Učenica je sedmog razreda Osnovne škole „Car Konstantin“.

Larin otac Hajtam Tajem je poreklom iz Jerusalima, a po završetku niškog Medicinskog fakulteta ostao je da živi u Nišu jer se tu oženio koleginicom sa fakulteta Iman, čiji je otac Palestinac, a majka Srpkinja. Iman je do devete godine živela u Srbiji, a potom je osnovnu i srednju školu završila u Jordanu.

U porodici Tajem palestinski i srpski jezik podjednako dobro govore i Larina sestra Maja (10) i brat Kamaj (8), a i oni su poput Lare odlični djaci i sportisti.

“Volim da se takmičim, radim to iz zabave, da se družim sa drugom decom, ali i da svoju školu „Car Konstantin“ predstavim što bolje”, kazala je Lara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com