Društvo

Devetočlana porodica iz Gadžinog Hana kojoj je izgoreo stan dočekala bolje dane, ali joj je i dalje potrebna pomoć

Nakon prave golgote koju su prošli nakon što im je početkom oktobra izgoreo dvosoban stan u kome su stanovali u Gadžinom Hanu, devetočlana porodica Tomislave Cvetanović Durković i njenog supruga Bojana dočekala je bolje dane i to zahvaljujući humanim ljudima koji su se odazvali njihovom apelu za pomoć oko obnove stana. Tomislava, Bojan, tromesečna Leonora, Milija (4), Viktor (6), Ilija (9), Anđela (11), Marko (12), i Miljana (15) vratili su se ove nedelje u obnovljeni stan iz garsonjere od svega 27 kvadrata u kojoj nisu imali struju.

Tomislava kaže da su jedva dočekali da se vrate u socijalni stan u kome su nekada živeli, jer u garsonjeri nisu imali osnovne uslove za život.

„Ima još dosta toga što moramo da sredimo u stanu da bi bio kao nekada, ali to ćemo vremenom. Bilo nam je bitno da u ponovo imamo struju, vodu i prozore, a nabavili smo i neke polovne krevete. To nam je bilo najbitnije za vraćanje u stan“, rekla je Bojana.

Dodala je da su beskrajno zahvalni svim humanim ljudima koji su pomogli da obnove stan, jer oni od svojih skromnih primanja, dečijeg dodatka od 14.700 dinara i socijalne pomoći od 26.000 dinara, to svakako ne bi moglil.

„Milan Gopić, vlasnik firme koja se bavi stolarijom, izradio nam je i ugradio prozore i vrata, a firma „Birke“ postavila nam je nove elektroinstalacije. Zaposleni u Osnovnoj školi “Vitko i Sveta” su sakupili pomoć i kupili sve što nam je neophodno od bele tehnike – zamrzivač, televizor, električni šporet i frižider. Naš sveštenik obezbedio nam je drva za ogrev. Javili su se mnogi dobri ljudi i donirali nam garderobu“, kazala je Bojana.

Prema njenim rečima, oni su velika porodica tako da im je svaka dodatna pomoć dobrodošla. „Potrebna nam je hrana, sredstva za higijenu, pampers za bebu…Novu godinu dočekaćemo uz televizor sa praznim stolom. Trenutno u kući imamo samo 1.000 dinara. Baš puno toga nam nedostaje, nemamo ni male kuće aparate mikser, fen, peglu, ali nam je hrana u ovom trenutku najpotrebnija“, navela je Bojana. Pomoć koja je porodici iz Gadžinog Han potrebna može da se dostavi uz dogovor sa majkom Tomislavom Cvetanović Durković na telefon  062/ 96 – 27- 812

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com