Kultura

DESIMIR STANOJEVIĆ: “Ovo mi je najdraži aplauz”

Dokumentarno muzički film “Život je mjuzikl” o našem poznatom srpskom glumcu Desimiru Stanojeviću, prikazan je i na bioskopskom platnu. Ogromnim aplauzom Nišlije su nagradile glumca, a prema njegovim rečima, ovaj mu je najdraži.

“Jako sam uzbuđen činjenicom da sam posle toliko godina u bioskopu koji sam obožavao, i u kojem sam uskakao i upadao, video sebe”, rekao je Desko Niškim Vestima nakon projekcije filma.

Film govori o dečaku sa Palilule koji je ostvario svoj san, koji je voleo mjuzikl, radio ga, a zatim ga i širio dalje, ali i opšta priča o klincu koji želi da pođe nekim putem, pa će mnogi iz ovog filma izvući pouku da i oni sami mogu da ostvare svoj san.

“Veliki broj aplauza sam dobio u svojoj karijeri, i dalje ih dobijam posle svake predstave, ali ovaj mi je najdraži. Ovde sam u toplom domu bioskopa i njegov sam fan. Letnja pozornica je lepa niška stvar, festivali na Keju su takođe novotarija za mene, ali tu ne vidim ljude. Ovde sam ih video, poznanike, stare Nišlije, nove Nišlije i taj aplauz mi je najdraži zato što se dešava u bioskopskoj sali u kojoj sam ja imao problem nekada da uđem, jer je interesovanje za bioskop bilo veliko”, iskren je Desimir Stanojević.

Film “Život je mjuzikl” prikazan je najpre na Festivalu glumačkih ostvarenja, zatim je otvorio prvi Festival muzičko-dokumentarnog filma u Nišu, a onda i u bioskopu na velikom platnu. On će prema rečima producenta Olivera Paunovića živeti i dalje, kroz mnogobrojne festivale na kojima će učestvovati. Paunović otkriva da je sledeći film koji će raditi priča o Čokaliji, pod nazivom “Kude je taj Niš”, ali i o legendarnoj srpskoj grupi koja je prve svoje korake napravila u Nišu “Galiji”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com