Društvo

Desimir Stanojević dobio ulicu u rodnoj Paliluli, dr Miodrag Lazić kod Kliničkog centra

Glumac Desimir Stanojević i poznati hirurg dr Miodrag Lazić dobili su ulice u Nišu, rečeno je na današnjoj sednici Komisije za nazive ulica. Po poznatom niškom glumcu naziv je dobila ulica u njegovoj rodnoj Paliluli, mestu gde je odrastao i kojim se ponosio do kraja života.

Da Desimiru Stanojeviću treba Niš i na ovaj način da se oduži predložio je producent Oliver Paunović, koji je i uradio film o Desku „Život je mjuzikl“. Desko je živeo u Begradu, ali je za sebe uvek govorio da je Palilulac.

„On je svoj grad voleo, uvek se njemu vraćao. Živeo je više od 30 godina u Beogradu, a Nišlije nikada nisu imale utisak da se on iz svog grada iselio. Svojim životom i radom bio je pravi reprezent niške Palilule, jer kako je i sam govorio biti Palilulac nije mogao svako“, istakao je Oliver Paunović.

Predsednik Komisije za nazive ulica i trgova Bojan Marinković objasnio je da će ulica Milutin Bojić na Paliluli biti preimenovana.

„Isti naziv ulice imamo i u GO Pantelej, tako da nam se u Adresnom registru ullica duplirala. Radi se o ulici koja se nalazi blizu mesta gde je Desko živeo“, rekao je Niškim Vestima Marinković.

Deo ulice Vojislava Ilića je promenjen u Dr Miodraga Lazića. Ova ulica se nalazi između starog i novog Kliničkog centra. Komisija se prilikom odlučivanja rukovodila time da pozati i voljeni hirurg dobije ulicu upravo pored mesta u kojem je radio. Predlog da ulicu dobije čuveni srpski hirurg dao je sam predsednik Komisije Bojan Marinković.

„Zasluga dr Lazića je velika. Mnogo je učinio za ovaj grad, za građane Niša kojima se nesebično davao. Zbog toga je zaslužio da se njegovo ime pamti. Spasio je nebrojeno mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka. Takav čovek zaslužuje da ima svoju ulicu“, kazao je Marinković.

Komisija za nazive ulica u ovom sazivu je, od kada postoji to radno telo, izvršila najveću promenu naziva ulica i imenovanja novih. Više od 1.000 ulica u Nišu ima nove nazive.

„Završili smo uspešno taj posao, ni na koga nismo zaboravili. Ulice smo nazvali po ratnim herojima sa Košara, sa Paštrika. Ulice su dobili i pripadnici MUP-a, Službe bezbednosti, Vojske Srbije, 63. padobranske brigade, glumci, lekari i mnoge druge znamenite ličnosti iz različitih društvenih i kulturnih sfera“, zaključio je Marinković.

Sa današnjom sednicom ova Komisija je okončala rad u ovom mandatu. Marinković kaže da mu je drago što su upravo na poslednjoj sednici niške „veličine“ dobile svoje ulice u Nišu. On se nada da će Komisija i u narednim mandatima da nastavi da radi efikasno kao što je radila ova u prethodnom mandatu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Bože, Bože… Dr. Lazić dobio deo ulice!
    Kakva je ovo sramota, pa bolje da nije ništa dobio. Još se dičite time ko je dao ovaj sramotan predlog. Ovo nam govori da je jedan čovek (onaj koji je dao ovaj predlog) jači od desetina hiljada onih koji su potpisali peticiju da ceo klinički dobije ime Dr. Laze. Sramota.
    Pa ovo je dno dna, ali od njih se i ne očekuje ništa drugo.

  2. Tako je to kad selci i skorojevici odlucuju o Nisu,oni koji ne poznaju duh grada! Pokojni dr.Laza zasluzuje mnogo vise a ne patrljak od ulice !

  3. Ulice moraju da imaju i Milutin Bojic i Desimir Stanojevic i Vojislav Ilic i Miodrag Lazic, a ne neke prolaze ili sokake ili jos gore delove ulica ikljucite malo mozak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com