Društvo

Deseti protest Nišlije obojile humanošću

Nišlije koje su danas, deseti put zaredom, šetale “Protiv diktature”, pokazale su humanost na delu. Kolona je usporila pored niške Banke dobročinstva kako bi svi koji žele donirali novac za operaciju malog Andrije Stanišića.

 

I dok je poznata niška dobročiniteljka Marina Adamović ponosno gledala u kutije koje su se punile, protestna šetnja je nastavijena Obrenovićevom ulicom. Demonstranti su produžili do Saborne crkve, zatim su šetali Episkopskom, Hajduk Veljkovom, a onda su se Voždovom ulicom uputili ka Gradskoj kući.

PODRŠKA RADNICIMA PROPALIH NIŠKIH PREDUZEĆA

Demonstranti su i destog dana protesta naveli da od zahteva neće odustati, i podsetili da se ocekuju i novi vezani za lokalne probleme. Takođe su izjavili i da radnici propalih niških preduzeća imaju njihovu punu podršku i rekli da je “solidarnost sa radnicima baza od koje se mogu pokrenuti promene”

Zahvalili su se svim sindikatima koji su ih podržali i pozvali ostale da im se pridruže u, kako su rekli, jednoj borbi za zajedničke interese.

“O(NE)SVESTI SE”

I ovu protestnu šetnju ispratili su ljudi koji su kolonu fotografisali i snimali. Posebnu paznju šetača privukli su sugrađani koji su se na svojim prozorima pojavili lupajući u šerpe i tiganje.

Demonstranti su tokom šetnje “onesvešćivali”, pozivali su građane da im se pridriže. Iz mase su se čula i skandiranja “Padni mi na grudi Nebojša”, “Nema nas na Dnevniku, “Vrati babi penziju”.

Sutrašnji protest zakazan je za 18 sati.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com