Kultura

Denis Murić glumac šeste festivalske večeri

Radnja filma Indigo Kristal prikazanog sinoć na Festivalu filmskih ostvarenja prati tridesetogodišnjeg Vuka koji izlazi iz zatvora na uslovnu slobodu nakon osam godina.

Vuk počinje svoj proces asimilacije u društvo, posmatrajući brata svog pokojnog prijatelja (Denis Murić) koji se sprema da napravi iste one greške koje su i Vuka svojevremeno odvele u zatvor.

„Kao prototip za izlazak iz zatvora je bio moj povratak u Šabac posle nekoliko godina, i onda taj osećaj stranca u svojoj sredini, da li ste se vi promenili, da li se mesto promenilo, a u stvari se ništa nije promenilo. Onda smo to stavili u dramaturšku sredinu, da ima tu jačinu, da ne bude student koji se vraća, već osoba koja izlazi iz zatvora, koja je tamo izgubila svoju mladost“, pojašnjava  mladi režiser Luka Mihailović.

 

„Sve što reaguje s ljudima i gde se ljudi pronalaze, mora da dođe iz nečeg iskrenog i istinitog. Ovde su sve priče ispričane, samo su uzete iz više različitih izvora i spojene. Dosta se povlačilo iz života, samo su te priče pretrpele dramske izmene kako bi funkcionisale u filmu“, dodao je Mihailović, kome je ovo diplomski film.

Ulogu Mareta tumači Miloš Đurović, koji je istakao da mu je čast kao glumcu, kada neko napiše ulogu konkretno za njega.

„Uloga Mareta je meni legla, jer je mene Luka izvukao iz jednog šablona u kome me mnogi reditelji vide. Mnogi se čude što ja to igram i kažu da nisu mogli da me zamisle u toj ulozi, ali eto, Luka me je zamislio i zadovoljan sam kako je to uradio. Usudio se i bio hrabar i da mi ponudi to“, navodi je Miloš.

Prema njegovim rečima, Mare je potpuno drugačiji lik od mene, to je čovek koji ne bira sredstva, koji prelazi preko mrtvih.

„Lako prelazi preko svoje časti i izdaje prijateljstvo zarad svog ličnog interesa. Uvek je teže ljudima koji imaju ovakvu stranu da ih opravdaš i pronađeš razlog zašto to rade. Na nama glumcima je da odbranimo taj lik i pokažemo publici taj lik da ga publike razume i da mu veruje“, kaže Đurović.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com