DruštvoKultura

Decu na Kosovu posetiće pisci za decu

U četvrtak 27. decembra u organizaciji Pokrajinskog centra za kulturu Kosova i Metohije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu Republike Srbije pisci za decu iz Niša, Prokuplja, Kruševca i Kosovske Mitrovice posetiće decu na Kosovi u Metohiji. Pesnikinja iz Niša Minja Ilijeva  kaže da je razlog što pisci idu na Kosovo da  pruže podršku deci i da im poetskom rečju vrate osmeh na lice, bar na trenutak,  govoreći svoje stihove.

„Obići ćemo Grabovac, Zvečan,, Žitkovac i Kosovsku Mitrovicu. Ovo je tradicionalna manifestacija. Međutim ovog puta mi imamo zadatak više. Želimo da našoj deci koja žive na Kosovu pokažemo da su pisci za decu uvek bili uz decu i da decu ohrabrimo“, kaže Minja Ilijeva, pesnikinja iz Niša. “Žao mi je što nećemo moći svoje knjige stihova da poklonimo deci koju ćemo posetiti jer, s obzrom ne trenutnu situaciju i nove prilike,  ne možemo da nosimo  knjige štampane u Srbiji”.

Iz Niša deci na Kosovu u pohode sa svojim stihovima ide Rusomor Arsić i Milivoje Dončić,  iz Prokuplja Srđan Siđa Živković, iz Kruševca Moma Dragičević, iz Kosovske Mitrovice Miroslav Mihajlović, a  tamo će im se pridružiti kosovski pisci koji žive na Kosovu i Metohiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com