Društvo

Deca niških vrtića kreću na zimovanje

Mali stanovnici 25 niških vrtića uskoro kreću na zimovanje. Nekima će to uživanje na planini biti prvo odvajanje od roditelja, a nekima poslednje druženje sa vaspitačima i drugarima iz vrtića.

Predškolska ustanova Pčelica ove godine isplanirala je zimovanje za svoje mališane od 11. februara do 08. marta. Zimovanje u Brzeću je organizovano u pet smena.

“Nadamo se snegu, uživanju na njemu i snežnim čarolijama, ali ukoliko ga ne bude, našim “pčelicama” neće biti dosadno”, kaže direktorica PU Pčelica Niš Svetlana Mitić i ističe da je za decu osmišljen bogat i sadržajem prilagođen program njihovom uzrastu.

“Prateći navike dece u kolektivu, mi smo osmislili i prilagodili program tokom šestodnevnog zimovanja psihofizičkom razvoju dece. Mnogi od njih će prvi put stati na skije u školici skijanja, a ostali će upotpuniti dosadašnje skijaško iskustvo”, najavljuje Mitićeva i ističe da su osim školice skijanja planirane i vežbe na otvorenom, šetnja stazama zdravlja, učenje o biljnom i životinjskom svetu Kopaonika.

U večernjim satima mališani će uživati u pozorišnoj predstavi Lutka scene Pepino, modnim revijama čiji su autori oni sami sa vaspitačima, maskenbalima, društvenim igrama i svime što privlači njihovu pažnju. Prema rečima direktorice ni rođendani se ne preskaču tokom zimovanja, pa su dečja graja i zagrljaji drugara i vaspitača nešto što svako dete pamti kao jedan od najdržih momenata iz detinjstva.

“Svim roditeljima koji šalju svoje najveće blago poručujem da se opuste i ne razmišljaju mnogo, jer su deca pod stalnim nadzorom vaspitača, osoba koje svakodnevno sreću i dobro poznaju, ali i rekreatora, stučnih saradnika za fizičko. Osoblje koje ide sa decom na zimovanje je posebno obučeno za taj deo posla”, naglašava direktorica i ističe da će sva deca osim rekreacije i učenja biti i pod 24-časovnim zdravstvenim nadzorom lekara i medicinskih sestara.

Prva grupa kreće 11. februara i nadamo se da će nam vremenske prilike poslužiti da za šest dana, naše vredne pčelice sve istraže, vide, dožive, oprobaju, a onda nakon povratka stečeno znanje pretoče u predivne predstave i manifestacije, poruka je niške predškolske ustanove Pčelica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com